Antena 3 CNN Actualitate DNA a rămas temporar fără Laura Codruța Kovesi

DNA a rămas temporar fără Laura Codruța Kovesi

DNA a rămas temporar fără Laura Codruța Kovesi
02 Dec 2015   •   18:54

Plecarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi in Republica Moldova pentru a conduce, in calitate de expert, misiunea Uniunii Europene de evaluare a institutiilor de drept moldovenesti care lupta impotriva coruptiei a ridicat o serie de probleme de drept intern, scrie luju.ro.

Mai exact, daca aceasta are dreptul legal de a pleca intr-o misiune europena, in calitate de expert anticoruptie, in perioada in care ocupa functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, functie in care a fost numita prin decret prezidential, derobandu-se practic de atributiile pe care le are in aceasta calitate. Mai mult, sefa DNA Laura Kovesi este platita din bani publici sa isi indeplineasca obligatiile specifice calitatii de procuror-sef al Directiei, si nu pentru a pleca de la serviciu in alta calitatea decat cea oficiala, de reprezentant al institutiei pe care o conduce.

Nu stim daca Laura Kovesi incaseaza vreun ban in cadrul misiunii pe care o va conduce, in nume propriu, in calitate de expert, si nici daca primirea unor bani intra in contradictie cu Legea care interzice magistratilor sa desfasoare alte activitati, cu exceptia celor didactice in mediul universitar sau academic. Stim insa ca CSM a refuzat sa ne precizeze in baza carei legi s-a putut da aviz plecarii lui Kovesi, in conditiile in care cariera profesionala a lui Kovesi este guvernata in acest moment de decretul prezidential care o obliga sa fie zi de zi la sefia DNA, pana in 15 mai 2016, cand ii va expira mandatul.

Continuarea, pe Lumea Justiției

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi DNA
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close