Antena 3 CNN Actualitate DNA cere urmărirea penală a Monicăi Iacob Ridzi. Alte şase persoane, puse sub acuzaţie pentru corupţie

DNA cere urmărirea penală a Monicăi Iacob Ridzi. Alte şase persoane, puse sub acuzaţie pentru corupţie

DNA cere urmărirea penală a Monicăi Iacob Ridzi. Alte şase persoane, puse sub acuzaţie pentru corupţie
22 Iul 2009   •   23:39

DNA cere urmărirea penală a fostului ministru al tineretului şi sportului, Monica Iacob Ridzi. Fostul demnitar şi-a dat demisia pe 14 iulie, după ce s-a prezentat în faţa Comisiei Parlamentare pentru anchetarea evenimentelor organizate de minister de Ziua Tineretului. Alte şase persoane au fost puse sub acuzaţie pentru fapte de corupţie. Preşedintele CSM va sesiza Parlamentul în acest sens.

Scandalul în care este implicată Monica Iacob Ridzi a izbucnit în urmă cu aproape o lună, după ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit sumele mari plătite pentru manifestările organizate cu ocazia Zilei Tineretului, pe 1 şi 2 mai.

Totul a pornit de la scena amplasată la Costineşti, pentru care Ministerul Tineretului ar fi plătit 75.000 de euro. Ridzi a negat, însă, toate acuzaţiile şi a spus că toate contractele pentru aceste manifestări au fost perfect legale.

La scurt timp, presa a relatat că trupele invitate să concerteze de Ziua Tineretului ar fi primit 60.000 de euro. Un exemplu este cel al trupei Sistem, care ar fi primit 10.000 de euro, informaţie dezminţită, însă, de membrii formaţiei.

Întregul scandal a luat o turnură politică. Liderii PNL au cerut public constituirea unei comisii parlamentare de anchetă şi începerea urmăririi penale în cazul ministrului Tineretului.

Lucrările comisiei au fost mult îngreunate de certurile dintre parlamentari. Ministrul Tineretului a fost apărat de membrii PD-L la audierile din comisie, însă unii lideri democrat-liberali, printre care şi ministrul Transporturilor Radu Berceanu, i-au sugerat ministrului Tineretului că ar fi mai bine să demisioneze.

Monica Iacob Ridzi a demisionat, până la urmă, din funcţia de ministru, în urmă cu aproape o săptămână.

Antena 3

×
Subiecte în articol: DNA
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close