Antena 3 CNN Actualitate DNA vrea opt ani de închisoare cu executare pentru fosta judecătoare ICCJ Gabriela Bârsan

DNA vrea opt ani de închisoare cu executare pentru fosta judecătoare ICCJ Gabriela Bârsan

DNA vrea opt ani de închisoare cu executare pentru fosta judecătoare ICCJ Gabriela Bârsan
02 Apr 2018   •   16:58

Procurorul DNA a cerut, luni, în fața completului de cinci judecători de la ICCJ care dezbate apelurile instituției împotriva achitărilor din acest dosar pedepse cu executare pentru Gabriela Bârsan și pentru ceilalți foști magistrați ai ai instanței supreme.

Este vorba despre dosarul în care Gabriela Bârsan este judecată pentru pretinse fapte de corupție comise în legătură cu presupuse intervenții făcute prin prisma funcției pe care o avea la acea vreme, respectiv de șefă a Secției de Contencios Administrativ și Fiscal, potrivit Libertatea.

Completul de trei judecători de la ICCJ care a dezbătut dosarul a stabilit achitarea magistraților implicați în caz iar DNA a atacat cu apel decizia.

Procurorul de ședință care a susținut apelul Direcției a reluat acuzațiile la adresa fostei șefe a Secției Civile a ICCJ, Gabriela Bârsan, și a cerut în cazul acesteia cea mai mare pedeapsă, respectiv opt ani de închisoare cu executare.

Pentru judecătoarea Iuliana Pușoiu DNA a cerut trei ani de închisoare cu executare, pentru fostul șef al Secției penale a ICCJ, Anton Pandrea, patru ani cu executare iar pentru judecătoarea Alina Corbu, tot patru ani cu executare.

În cazul avocatului Radu Silinescu Gherbovan procurorul a cerut doi ani de închisoare cu suspendare în vreme ce pentru soția acestuia, Claudia Silinescu Gherbovan a cerut cinci ani de închisoare cu executare.

În cazul omului de afaceri Gabriel Chiriac DNA a cerut luni cinci ani de închisoare cuj executare în vreme ce pentru șoferul familiei Bârsan a cerut un an de închisoare cu suspendare.

×
Parteneri
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare
x close