Antena 3 CNN Actualitate Documentele care răstoarnă cazul Caracal! Informații senzaționale despre Gheorghe Dincă

Documentele care răstoarnă cazul Caracal! Informații senzaționale despre Gheorghe Dincă

Manuela Sturzu
3 minute de citit Publicat la 10:45 24 Iul 2020 Modificat la 10:45 24 Iul 2020
Documentele care răstoarnă cazul Caracal! Informații senzaționale despre Gheorghe Dincă

Antena 3 a intrat în posesia unor documente extrem de importante în cazul Caracal. Aici se arată că, de la domiciliul lui Gheorghe Dincă au fost ridicate, de-a lungul timpului, sute de probe, însă doar pe câteva dintre acestea au fost găsite și probe biologice. Aceste probe au fost găsite în autoturismul lui Gheorghe Dincă și în dormitorul acestuia. Pe șapca lui Gheorghe Dincă s-au găsit probe biologice, pe bocancii săi și chiar pe șosetele pe care le purta în momentul în care polițiștii au descins în casa sa. 

Primele imagini cu butoiul în care s-au găsit fragmente osoase

De asemenea, în aceste documente se explică și motivul pentru care, la scurt timp după ce polițiștii au ajuns la domiciliul lui Dincă, au apărut informații potrivit cărora fata ar fi fost arsă. Documentele prezintă primele imagini cu butoiul pe care anchetatorii l-au găsit în curtea acestuia și ce anume i-a dus cu gândul la o asemenea teorie și anume fragmentele osoase găsite în interiorul acestuia. Expertizele făcute ulterior au demonstrat că fragmentele osoase ar aparține Alexandrei Măceșanu. 

Un an de la dispariția Alexandrei Măceșanu

Pe data de 23 iulie s-a împlinit un an de când Alexandra Măceșanu a fost văzută în viaţă ultima dată la Caracal, în judeţul Olt. Pentru familia adolescentei, care ar fi fost răpită şi ucisă de Gheorghe Dincă, a trecut un an de chinuri şi incertitudini. Pe de o parte, datele despre faptul că Alexandra ar fi în viaţă nu au fost credibile. Pe de altă parte, cadavrul ei nu a fost găsit.

Autorităţile au mers din greşeală în greşeală din momentul în care au fost sesizate de familia Alexandrei că fata a dispărut până în momentul descinderii în sine.

10 greşeli majore făcute de autorităţi au fost contorizate chiar de către magistraţi, care au verificat de ce nu s-a intrat în casa lui Dincă atunci când au avut adresa. Unele dintre aceste greşeli sunt chiar investigate penal.

Inspecţia judiciară a analizat pas cu pas măsurile luate din momentul în care mama fetei a sesizat dispariţia ei.

Prima greşeală observată - modul în care Alexandra a fost expediată de poliţistul de la 112

Polițist: Nu pot să stau în telefon domnișoară că avem și alte apeluri, rămâneți acolo că vine echipajul de poliție, negreșit va veni, da, două-trei minute, ce naiba?

Nu a venit nimeni in doua trei minute. Dar au început să o caute. În orb, fără să aiba vreo coordonare, fără ca măcar să fi cerut interceptările şi înregistrările de la 112.

Abia a doua zi, pe 26 iulie înregistrarile au ajuns si la procurori si la cei care instrumentau dosarul. Aceasta este a doua greşeală descoperită de Inspecţia Judiciară.

Cu toate acestea, trei poliţişti au vorbit cu Alexandra în ziua apelurilor.

Niciunul dintre poliţişti nu a reuşit să îi ceară informaţiile necesare pentru a o localiza, deşi ultimul apel a fost chiar de 10 minute

Politistii s-au învârtit în cerc. L-au sesizat pe procurorul Ovidiu Popescu. Au început să ridice imagini de pe camerele de supraveghere ca să refacă traseul lui Dincă. Nişte presupuşi martori i-au aruncat pe piste false şi au făcut percheziţii la trei adrese greşite.

Nici măcar atunci nu au respectat prevederile legale cu privire la întocmirea proceselor verbale, dar au respectat ora de percheziţie când au ajuns la Dincă.

La ora 22 Direcţia de Operaţiuni Speciale a transmis locul de unde s-a făcut apelul. Ce au făcut autorităţiile? Nimic! S-au dus pe rând să supravegheze casa, dar nu au intrat..

De la ora 02.00 dimineaţa poliţiştii au păzit poarta lui Dincă, aşteptând ora 6. Procurorul a decis să nu se intre, deşi potrivit regulilor, puteau face acest lucru, întrucât Alexandra sesizase o infracţiune flagrantă

Verificările nu au stabilit nişte elemente concrete că la acea locaţie se află vreo persoană care are legătura cu Gheorghe Dincă. Ce s-a întamplat de fapt atunci? Reiese tot din raportul Inspecţiei Judiciare. Într-un cuvânt a fost haos!

Nimeni nu şi-a asumat rolul de şef, deşi acest rol îi aparţinea procurorului Ovidiu Popescu. Potrivit declaraţiilor poliţiştilor s-a constituit acel centru de comandă cu mai mulţi procurori şi poliţişti, dar fiecare a făcut ce l-a tăiat capul.

Investigaţia nu a fost coordonată, acesta este motivul pentru care informaţiile nu au fost puse la cap la cap în timp util. În urma intervenţiei eşuate, acum este o anchetă penală.

Fostul prim procuror al parchetului din Caracal, Cătălin Zăvoianu, dar şi poliţiştii care au participat la întreaga acţiune, sunt anchetaţi de Secţia de Investigare a infracţiunilor în justiţie.

×
Parteneri
x close