Antena 3 CNN Actualitate Doi dintre hoţii din cazul Becali, reţinuţi pentru 24 de ore (VIDEO)

Doi dintre hoţii din cazul Becali, reţinuţi pentru 24 de ore (VIDEO)

Doi dintre hoţii din cazul Becali, reţinuţi pentru 24 de ore (VIDEO)
Sursa foto: Hoti
28 Apr 2009   •   20:40

Sandu Geamănu şi Tinel Nicolae, doi dintre bărbaţii suspectaţi că au furat maşina lui Gigi Becali au fost reţinuţi 24 de ore de procurori sub acuzaţia de tăinuire de detalii şi şantaj.

Presupuşii autori ai furtului maşinii lui Gigi Becali - Tinel Nicolae, Constantin Stan şi Ştefan Mărgean, au fost reţinuţi în urma unor descinderi care au avut loc, marţi dimineaţă, atât în Bucureşti, cât şi în Ilfov.

Percheziţii au avut loc la domiciile celor trei, dar şi la cea a interlopului Sandu Geamănu.

Acţiunea Poliţiei face parte dintr-o anchetă mai amplă, în care este implicată o reţea specializată în furturi de automobile.

În urma percheziţiilor, Nicolae Tinel a fost reţinut şi se află la Serviciul Futuri Auto, unde este audiat.

Ştefan Mărgean, Constantin Stan, Tinel Nicolae şi Ilie Alexandru, cunoscut în lumea interlopă sub numele de Sandu Geamănu, au primit vizita poliţiştilor de la SIAS, la ora 6:00. Toţi patru fac parte dintr-o cunoscută reţea infracţională, specializată în furturi de maşini de lux şi infracţiuni cu violenţă.

Mărgean, Stan şi Nicolae sunt cei pe care Gigi Becali îi acuză că i-au furat limuzina de lux, iar apoi au încercat să-l şantajeze.

DESCINDERI LA LOCUINŢELE PRESUPUŞILOR HOŢI


După descinderile de marţi, Cătălin Dancu, unul dintre avocaţii omului de afaceri, a declarat că "justiţia nu poate să fie completă în cazul Becali, decât cu condamnarea celor trei".

Totuşi, Tinel Nicolae susţine că nu s-a întâlnit niciodată cu Gigi Becali, iar pe Sandu Geamănu, unul din capii reţelei de hoţi de maşini, nici măcar nu-l cunoaşte.

Acasă la Tinel Nicolae, au fost găsite mai multe maşini.

TINEL NICOLAE, REŢINUT DE POLIŢIŞTI


Poliţiştii verifică acum şi dacă reţeaua de hoţi anihilată marţi dimineaţă are legătură cu furtul maşinii lui Andrei Hrebenciuc, fiul liderului PSD Viorel Hrebenciuc.

Tinel Nicolae, Constantin Stan şi Ştefan Mărgean sunt acuzaţi că i-ar fi furat maşina lui Gigi Becali, la sfârşitul lunii ianuarie. La două luni de la incident, omul de afaceri a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, sub acuzaţia de privare de libertate. Reţinerea a avut loc după ce au apărut informaţii potrivit cărora Gigi Becali le-ar fi ordonat bodyguarzilor săi să îi aducă pe cei trei hoţi la un bar din Pipera, unde se presupune că ar fi fost sechestraţi.

După arestarea preventivă a lui Gigi Becali, a urmat o serie de dovezi ale aşa-zisei răpiri, respectiv sechestrări. Parchetul a prezentat apelul telefonic efectuat la 112, de la care autorităţile s-au autosesizat şi au pornit ancheta în cazul omului de afaceri. Anchetatorii au făcut publice şi imaginile înregistrate de camere de supraveghere din momentul răpirii hoţilor de către gărzile de corp ale lui Becali.

Antena 3 a prezentat atunci primele imagini înregistrate la locul incidentului dintre presupuşii hoţi ai maşinii lui Gigi Becali şi oamenii săi, veniţi să o recupereze, precum şi apelul telefonic anonim dat la 112 prin care s-a anunţat bătaia din stradă.

Imaginile sunt surprinse de camerele de supraveghere din două intersecţii - una din apropierea Stadionului Dinamo şi alte imagini de la intersecţia str. Dr. Iacob Felix cu Şos. Nicolae Titulescu din Bucureşti, sectorul 1.

Apelul de urgenţă a fost efectuat de către un martor ocular care a refuzat, însă, să-şi dezvăluie identitatea. Acesta i-a comunicat recepţionistei împrejurările în care s-a desfăşurat incidentul.

Bărbatul susţine că au fost trase focuri de armă şi câţiva oameni au fost introduşi în portbagajul unei maşini.

SCENA RĂPIRII PRESUPUŞILOR HOŢI


La scurt timp, au apărut noi dovezi ale presupusei sechestrări de care este acuzat omul de afaceri. Latifundiarul a fost filmat cu un telefon mobil în timp ce vorbea cu presupuşii infractori care i-au furat maşina.

Înregistrarea, care a fost postată pe site-ul Gardianul, îi înfăţişează pe aceştia în barul deţinut de omul de afaceri.

BECALI STĂ DE VORBĂ CU HOŢII


Probele din dosarul lui Gigi Becali constau în măturiile celor sechestraţi pentru furtul maşinii omului de afaceri, precum şi ale martorilor la agresiune. De asemenea, Parchetul Tribunalului Bucureşti anunţă că mai există expertize medicale, înregistrări telefonice şi video.

"La data de 27 ianuarie 2009 organele de cercetare penală au fost sesizate, în urma unui apel anonim înregistrat la numărul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că la aceeaşi dată, în jurul orei 00.30, la intersecţia str. Dr. Iacob Felix cu Şoseaua Nicolae Titulescu din Bucureşti, sectorul 1, a avut loc un incident în cadrul căruia s-au tras focuri de armă, un autoturism a fost avariat şi abandonat la faţa locului de către ocupanţii acestui, iar un bărbat a fost agresat - fiind lovit şi împuşcat cu o armă de foc - de către mai multe persoane neidentificate şi apoi a fost introdus cu forţa în portbagajul altui autoturism, care a părăsit a locul incidentului, deplasându-se în direcţia B-dului Ion Mihalache", se arată în comunicatul remis de Parchet.

În presă au mai apărut ulterior declaraţii ale celor trei bărbaţi care i-ar fi furat maşina lui Gigi Becali. Ei au recunoscut pentru Cancan că au încercat să-l şanteze pe Becali, după ce au fost bătuţi de oamenii lui, dar şi faptul că procurorii au încercat să-i convingă să dea declaraţii în acest caz.

Omul de afaceri Gigi Becali a fost arestat, pe 2 aprilie, pentru 29 de zile, în urma acuzaţiilor de privare de libertate.

Pe 17 aprilie, Gigi Becali a fost eliberat sub control judiciar, după ce instanţa a aprobat cererea depusă de avocaţi. Omul de afaceri trebuie să se prezinte marţea şi joia la sediul IJP Ilfov, aceasta fiind una dintre obligaţiile pe care finanţatorul Stelei le are.

Deşi este doar o formalitate, neîndeplinirea acestei obligaţii ar putea duce la reintrarea în vigoare a mandatului de arestare.

Gigi Becali are de asemenea, interdicţia de a părăsi Bucureştiul şi judeţul Ilfov.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: hoti retinuti
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close