Antena 3 CNN Actualitate Doina Cornea: "Băsescu, un posibil dictator"

Doina Cornea: "Băsescu, un posibil dictator"

Doina Cornea: "Băsescu, un posibil dictator"
31 Mai 2007   •   12:57

Doina Cornea îl atacă din nou pe preşedintele Traian Băsescu. Într-un interviu acordat BBC, fostul disident afirmă că şeful statului este însetat de putere şi a reuşit să distrugă toate partidele prin intrigile sale. Doina Cornea crede că orice preşedinte trebuie corectat, ca să nu rişte să devină dictator. Disidenta compară situaţia actuală a preşedintelui cu evoluţia lui Nicolae Ceauşescu.

"Un preşedinte trebuie din când în când corectat. Noi l-am creat pe Ceauşescu nu sută la sută, dar l-am creat parţial. Intelectualii şi oamenii care au tot aplaudat. Şi acum suntem pe cale să-l deservim pe preşedintele Băsescu, neaducând o critică la felul lui de a guverna şi de a fi."

Disidenta îi reproşează preşedintelui că vede oligarhi doar în tabăra adversarilor, nu şi în cea a democraţilor. Ea este revoltată şi de afirmaţiile lansate de şeful statului din catedrala de la Sibiu, care-i amintesc de discursurile legionarilor. Doina Cornea nu vrea să-l acuze astfel că ar fi legionar, ci demagog. Iar acuzele continuă.

Aceasta atrage atenţia asupra greşelilor făcute în exercitarea puterii de către actualul şef al statului. "Mi-e tare frică, dacă nu o să încercăm să-i îngrădim puţin, să-i corectăm greşelile şi gafele, va pierde credibilitatea şi ne va aduce înapoi". În finalul interviului, Doina Cornea pledează pentru restaurarea monarhiei.

Antena 3

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close