Antena 3 CNN Actualitate Dolj. Şomerii de lux trăiesc în vile cu etaj, beneficiază de ajutor social (VIDEO)

Dolj. Şomerii de lux trăiesc în vile cu etaj, beneficiază de ajutor social (VIDEO)

Dolj. Şomerii de lux trăiesc în vile cu etaj, beneficiază de ajutor social (VIDEO)
Sursa foto: vila
15 Mai 2010   •   10:27

Aproximativ 40% dintre cei care beneficiază de ajutor social nu ar trebui să primească aceşti bani. Aceasta este conluzia la care au ajuns angajaţii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj. Mai ales pentru că cei mai mulţi dintre "şomeri" trăiesc în lux. Un exemplu în acest sens îl constituie locuitorii comunei doljene Sadova. Majoritatea dintre ei locuiesc în vile cu câteva etaje şi au maşini de lux în curte, dar chiar şi aşa, ei susţin că nu mai au niciun venit şi primesc ajutorul minim garantat de stat.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj a început controlul în urmă cu o lună. De atunci au verificat 14 localităţi în care se acordă ajutorul minim garantat. Primele concluzii au arătat că 40% dintre dosare nu sunt întocmite corect.

Exemplul dat de inspectorii ITM este comuna Sadova. Aici, aproximativ 4.000 de localnici, din cei 7.000, primesc ajutor de la stat. Asta deşi, pe orice uliţă ai merge, găseşti adevărate palate.

Prefectul judeţului Dolj susţine că va lua masuri în acest sens.

Inspectorii ITM au mai constatat în timpul controlului că sunt şi foarte multe persoane care cumulează mai multe ajutoare de la stat sau primesc şomaj, dar sunt şi angajaţi fără forme legale de muncă.



Antena 3





×
Subiecte în articol: someri lux vile ajutor somaj
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close