Antena 3 CNN Actualitate Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul transfuziilor greșite de la Spitalul Filantropia din Craiova

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul transfuziilor greșite de la Spitalul Filantropia din Craiova

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul transfuziilor greșite de la Spitalul Filantropia din Craiova
Sursa foto: Foto captura Antena 3
02 Mar 2017   •   14:17

Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul transfuziilor de sânge de la Spitalul Filantropia din Craiova. 

"În dosarul penal 1725/P/2017 al Parchetului Judecătoriei Craiova se fac cercetări pentru infracţiunea de ucidere din culpă", se arată într-un comunicat al Parchetului, citat de news.ro.

Potrivit sursei citate, anchetatorii au solicitat, pe lângă necropsia celor doi pacienţi morţi, expertize medico-legale suplimentare.

"În prezenta cauză penală s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale serologice de către Institutul Naţional de Hematologie Bucureşti", se precizează în comunicatul Parchetului Judecătoriei Craiova. 

Doisprezece pacienţi internaţi la Spitalul Municipal ”Filantropia” din Craiova au primit transfuzii de sânge vineri, iar la şase dintre aceştia au apărut reacţii adverse, doi murind după câteva ore de la administrare. 

Potrivit unor surse, este foarte posibil ca sângele transfuzat să fi fost păstrat în condiţii improprii.

La scurt timp de la apariția subiectului în presă, conducerea Spitalului "Filantropia" din Craiova a anunţat că a sistat efectuarea de transfuzii sanguine pentru cazurile grave şi sunt acoperite doar urgenţele majore până la finalizarea anchetei privind decesul a doi pacienţi ai unităţii medicale.

 

×
Parteneri
Motorina, o nouă ieftinire înainte de weekend
x close