Antena 3 CNN Actualitate Dosar penal pentru șeful Primiri-Urgențe Suceava. Ar fi dat ordin ca doar medicii să poarte echipamente de protecţie

Dosar penal pentru șeful Primiri-Urgențe Suceava. Ar fi dat ordin ca doar medicii să poarte echipamente de protecţie

Dosar penal pe numele şefului Unitatii de Primiri Urgente Suceava, doctorul Liviu Cîrlan. Acesta este cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce ar fi dat ordin ca doar medicii să poarte echipamente de protecţie în timpul triajului epidemiologic. Medicul susţine că toate echipametele au fost împărţite conform protocolului.

Dosar penal pentru șeful Primiri-Urgențe Suceava. Ar fi dat ordin ca doar medicii să poarte echipamente de protecţie
Sursa foto: Hepta
24 Apr 2020   •   11:13

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au emis un comunicat de presă prin care susțin că s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, după sesizarea generalului Oprea.

"În fapt, s-a reținut că, la data de 20.04.2020, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, din dispoziția medicului șef de secție, personalul medical din cadrul acestei unități, care își desfășura activitatea în sectorul suspect COVID, nu a fost echipat corespunzător, respectiv cu mască FFP3, combinezon, ochelari, vizieră, cizme și mănuși chirurgicale, potrivit Ordinului 555/2020, respectiv 533/2020.

În aceste condiții, se constată că nu au fost respectate măsurile dispuse în cadrul unității medicale, cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase" - se arată în comunicatul de presă.

Am încercat să obținem un punct de vedere oficial de la medicul șef al UPU Suceava, dr. Liviu Cîrlan, însă pentru moment nu am reușit. Acesta neagă acuzațiile care i se aduc și subliniază că materialele de protecție au fost împărțite conform protocolului.

×
Subiecte în articol: Suceava dosar penal
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close