Antena 3 CNN Actualitate Dosarul Corduneanu: 17 persoane, arestate. Patru, cercetate în libertate

Dosarul Corduneanu: 17 persoane, arestate. Patru, cercetate în libertate

Dosarul Corduneanu: 17 persoane, arestate. Patru, cercetate în libertate
19 Ian 2010   •   09:53

Judecătorii ieşeni au decis arestarea a 17 persoane implicate în dosarul Corduneanu. Pe lângă acestea, patru persoane vor fi cercetate în libertate pentru trafic de persoane, infracţiuni de violenţă şi infracţiuni informatice. Membrii grupării Corduneanu au trimis în ţară două milioane de euro în urma jafurilor, tâlhăriilor, fraudelor, cerşetoriei şi prostituţiei prin Europa. Hotărârea judecătorilor a fost luată în urma a peste 12 ore de audieri.

După expirarea mandatelor de reţinere, membrii clanului Corduneanu au aşteptat în faţa Tribunalului sentinţa magistraţilor.

Printre cei 17 arestaţi preventiv, se află şi cel considerat capul grupării, Constantin Bogdan, fost Corduneanu, dar şi alţi locotenenţi de-ai săi: Adrian Corduneanu, Mihai Silviu Corduneanu, Bogdan Tofan sau Petronela Tiuga.

Înainte de a merge spre arestul poliţiei, familia şi apropiaţii clanului Corduneanu s-au strâns la tribunal.

Decizia Instanţei a fost imediat atacată cu recurs de avocaţii familiei Corduneanu, care susţin că nu li s-a acordat dreptul la apărare.

Cei 21 de membri ai reţelei Corduneanu au fost reţinuţi în urma unei acţiuni a procurorilor DIICOT. Au fost făcute 47 percheziţii la diverse domicilii din Iaşi. În urma descinderilor, poliţiştii au confiscat două maşini de lux, 37 de sisteme informatice, două seifuri, documente contabile falsificate şi numeroase arme albe.

Antena 3

×
Subiecte în articol: arestare
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close