Antena 3 CNN Actualitate Dotările instituţiilor statului au costat, anul trecut, 500 milioane euro - de zece ori mai mult decât în 2007

Dotările instituţiilor statului au costat, anul trecut, 500 milioane euro - de zece ori mai mult decât în 2007

Dotările instituţiilor statului au costat, anul trecut, 500 milioane euro - de zece ori mai mult decât în 2007
Sursa foto: Dotari
26 Ian 2009   •   09:54

Instituţiile şi companiile de stat au cumpărat anul trecut autoturisme, electronice şi mobilier în sumă echivalentă de peste 500 milioane euro, de zece ori mai mult comparativ cu totalul achiziţiilor din 2007, potrivit Mediafax.
Majoritatea contractelor au fost semnate cu furnizorii privaţi în perioada august-decembrie, perioadă în care criza economică începuse deja să se facă simţită.
Printre instituţiile publice care au cumpărat anul trecut autoturisme se află Inspectoratul General al Poliţiei Române, cu peste 400 de milioane de lei cheltuiţi, urmat de Ministerul Sănătăţii, care a dat 200 milioane de lei pe ambulanţe noi. Pe locul trei se află Romsilva care a cheltuit peste 11 milioane de lei pe autovehicule, urmată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, cu 8 milioane de lei.
Şi Ministerul Educaţiei, Ministerul Economiei şi Finanţelor sau Ministerul Apărării au achiziţionat autoturisme, suma cheltuită de fiecare în parte încadrându-se între 3 şi 5 milioane de lei.
Companii la care statul este acţionar majoritar, precum Transgaz sau Hidroelectrica, au alocat, în 2008, sume cuprinse între 6,5 milioane de lei şi 9 milioane de lei pentru autoturisme.
În parelel, instituţiile publice şi companiile cu capital de stat au achiziţionat echipamente de comunicaţii, laptopuri, aparate TV, monitoare LCD, servere, instalaţii de aer condiţionat, mobilier, camere foto-video, imprimante laser şi telefoane mobile într-o sumă totală de peste 330 milioane euro.
Pe lista cu astfel de achiziţii sunt înscrise, printre altele, Ministerul Educaţiei, care a cheltuit aproape un miliard de lei, Ministerul Economiei şi Finanţelor, cu o sumă de aproximativ 150 de milioane de lei sau Ministerul Sanătăţii, care a alocat pentru mobilier şi electronice peste 30 de milioane.
Şi Serviciul Român de Informaţii sau Metrorex sunt în topul cheltuielilor, cu 25, respectiv 10 milioane de lei date pe electronice.
Antena 3

×
Subiecte în articol: cheltuieli
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close