Antena 3 CNN Actualitate Două fetiţe din Braşov au fost răpite, după ce mama lor le-a dat voie să meargă la un grătar cu un bărbat de 42 de ani

Două fetiţe din Braşov au fost răpite, după ce mama lor le-a dat voie să meargă la un grătar cu un bărbat de 42 de ani

Două fetiţe din Braşov au fost răpite şi sunt căutate acum de poliţişti, după ce mama lor le-a dat voie să meargă la un grătar cu un bărbat în vârstă de 42 de ani.

de Alin Tarnovschi    |    12 Noi 2022   •   15:42

Actualizare | În această seară, cele două fetiţe răpite din Braşov au fost găsite de poliţişti. Răpitorul lor a fost încătuşat pe loc. Suspectul a recunoscut totul în faţa poliţiştilor şi a povestit ce a făcut cu fetele în cele 24 de ore în care le-a ţinut ostatice.

Totul a început seara trecută, la domiciliul celor două fetiţe, care sunt surori, în localitatea Vama Buzăului din judeţul Braşov.

În jurul orei 19.00, un bărbat pe nume Constantin Zapan, în vârstă de 42 de ani, prieten cu iubitul mamei celor două fetiţe, a mers acasă la acestea şi a întrebat-o pe femeie dacă le poate lua pe copile la un grătar, acasă la el.

Femeia a fost de acord, însă cele două fetiţe nu s-au mai întors acasă peste noapte, iar astăzi femeia nu a putut să le contacteze. Nici bărbatul care a venit să le ia de acasă nu a putut fi contactat, astfel că mama copilelor a mers direct la Poliţie.

După câteva verificări, poliţiştii au descoperit că există posibilitatea ca cele două fetiţe să fi fost răpite, motiv pentru care au activat sistemul Alertă Răpire Copil.

Două fetiţe din Vama Buzăului, răpite de un prieten al iubitului mamei lor

"La data de 12 noiembrie 2022, în jurul orei 10.25, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat  prin apelul unic de urgență 112, cu privire la dispariția a două minore, respectiv REPEDE GABRIELA-MIHAELA, în vârstă de 12 ani și GECSO ELENA-ANDREEA, în vârstă de 10 ani.

Din cercetări a reieșit faptul că, în data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, la domiciliul minorelor, situat comuna Vama Buzăului, județul Brașov, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoștință a concubinului mamei celor două minore, care i-ar fi cerut acordul mamei de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuința sa, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21.00.

Întrucât cele două minore nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu mai răspunde la telefon, mama celor două minore a alertat polițiștii.

S-a declanșat mecanismul "Alertă răpire copil", constituindu-se celula de criză.

Au fost declanșate ample căutări, mai multe echipaje din județ efectuând verificări, în vederea depistării minorelor", se arată într-o informare a Poliţiei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Gabriela Mihaela Repede (12 ani) are ochi căprui şi păr șaten, de lungime medie, iar la momentul dispariției, aceasta era îmbrăcată cu geacă de culoare maro deschis, pantaloni tip bluejeans, pantofi sport de culoare roz cu albastru și galben.

Elena Andreea Gecso (10 ani) are ochi verzi şi păr șaten, de lungime medie, iar la momentul dispariției, minora purta trening de culoare neagră, pantofi sport de culoare neagră cu dungi albe.

"Persoanele care pot furniza informații, care să conducă la depistarea minorelor în cauză sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112. Vă reamintim faptul că, în conformitate cu mecanismul Alertă Răpire Copil, partenerii publici şi privaţi s-au angajat să difuzeze mesajul de alertă", au mai precizat reprezentanţii Poliţiei.

×
Subiecte în articol: Brașov Alertă Răpire Copil
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close