Antena 3 CNN Actualitate Dovada că Nicușor Dan a mințit în afacerea cu terenul de la Predeal

Dovada că Nicușor Dan a mințit în afacerea cu terenul de la Predeal

Dovada că Nicușor Dan a mințit în afacerea cu terenul de la Predeal
Sursa foto: Foto: Nicusor Dan/Facebook
12 Feb 2017   •   17:52

Jurnalistul Andi Topală a arătat, într-o intervenție telefonică la ”Ediția de weekend”, că președintele USR Nicușor Dan a mințit atunci când a declarat, la Antena 3, că a vândut participațiunile pe care le avea la o firmă pentru a cumpăra un teren intravilan în Predeal.

Potrivit informațiilor apărute în Monitorul Oficial, tranzacția la care face referire Nicușor Dan a avut loc după achiziționarea terenului.

”Nicușor Dan a spus că a făcut un credit la bancă de 100.000 de euro, pentru a lua terenul, având deja 80.000 de euro. Întrebat de ce a făcut credit bancar, de vreme ce avea suma echivelentă pentru cumpărarea terenului, din vânzarea firmei, Nicușor Dan a precizat că a cheltuit 100.000 din tranzacția părților sociale. Datele de la Registrul Comerțului, așa cum sunt publicate în Monitorul Oficial din 2009, arată că firma la care era asociat Nicușor Dan se numește Atlas Computers Comimprodex SRL, iar părțile sociale au fost vândute de liderul USR pentru 30.000 de lei, în august 2008, adică după contractarea creditului”, se arată și într-un articol publicat pe sursazilei.ro.

”Nu-mi aduc aminte ce am făcut cu banii"

 

„Este un teren pe care am plătit 170-180 de mii de euro, banca mi-a dat un credit de 100 de mii de euro. Este foarte departe de unde ajung utilităţile, 400-500 de metri. Pentru că banca să-mi dea credit, am făcut un raport de expertiză imobiliară. Am dat mai multe declaraţii de avere şi se vede că din 2007 şi până acum am tot achitat ratele. Am ajuns la 72.000 de mii. Restul de bani? Am făcut nişte părţi sociale dintr-o firmă pe care o deţineam, cu un an înainte, Atlas computer, aveam nişte părţi sociale. Această firmă a fuzionat cu o altă firmă Proca. Doar pe acele părţi sociale am primit 150.000 de euro. Nu-mi aduc aminte ce am făcut cu banii", a spus liderul USR, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan editie de weekend
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close