Antena 3 CNN Actualitate Dragnea, despre ordonanța pentru măsurile fiscale: „Se va da mâine, prevederile rămân aceleași. Nu se va întâmpla nimic rău cu Pilonul II de Pensii”

Dragnea, despre ordonanța pentru măsurile fiscale: „Se va da mâine, prevederile rămân aceleași. Nu se va întâmpla nimic rău cu Pilonul II de Pensii”

Dragnea, despre ordonanța pentru măsurile fiscale: „Se va da mâine, prevederile rămân aceleași. Nu se va întâmpla nimic rău cu Pilonul II de Pensii”
20 Dec 2018   •   17:19

Liviu Dragnea a vorbit despre ordonanța de urgență privind măsurile fiscale. Liderul PSD a anunțat că aceasta se va da cel mai probabil mâine și că prevederile vor rămâne la fel.

„Mâine se va adopta a mai fost nevoie de câteva reglaje în ceea ce privește formulările, prevederile rămân aceleași. Nu se va întâmpla nimic rău cu Pilonul II de Pensii. Explicațiile se vor da după ce se dă ordonanța. Nu se vor putea retrage banii. Deci, au rămas să discute în Guvern şi astăzi, şi diseară, şi mâine dimineaţă, să vadă care este cea mai bună variantă prin care fondurile de pensii să funcţioneze în continuare şi să aibă şi posibilitatea legală să investească acei bani, pentru că este vorba de investiţii care pot produce profit pentru deponenţii români, ceea ce ne interesează foarte mult, iar în acelaşi timp să nu se pună problema afectării funcţionării şi existenţei Pilonului II de pensii"

Întrebat dacă cetăţenii ar putea să opteze în ce priveşte banii din Pilonul II, Dragnea a precizat: "Vor stabili astăzi sau mâine care sunt cele mai bune prevederi prin care acele societăţi să poate funcţiona în continuare, în nişte limite rezonabile, iar cetăţenii să aibă posibilitatea dacă să poată opta dacă vor să mute banii în Pilonul I de pensii sau să poată să investească în titluri de stat".

"Dar, repet, astea sunt variantele de lucru, lucrează în continuare, s-ar putea să fie asta, s-ar putea să nu fie nicio altă variantă. Cert este că nu mai poate fi păstrat acel procent, acel comision, practic acea taxă pe care aceste societăţi o pun pe banii pe care deponenţii îi pun (...) în Pilonul II de pensii, pentru că este vorba de taxa de 2,5%, care a fost stabilită la început, când au fost înfiinţate aceste societăţi, pentru a se organiza. Eu cred că în 10-11 ani de zile s-au organizat suficient şi nu mai este cazul", a adăugat Dragnea.

„Această ordonanță care va fi adoptata mâine, va da posibilitate economiei românești să se dezvolte, populația să nu mai aibă creșteri de prețuri în perioadă următoare, iar de anul viitor chiar să scadă. Am văzut reacții din partea unora sau altora sau a unor companii mari, îi sfătuiec să înceteze să mai amenințe statul român, am făcut câteva afirmații serioase în Comitetul Executiv, statul român nu e un sat fără câini. Și nu e la cheremul unei companii românești sau străine”, a mai spus Liviu Dragnea.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close