Antena 3 CNN Actualitate Dragostea în islam. ''Ținutul de mână poate duce la incidente nedorite''

Dragostea în islam. ''Ținutul de mână poate duce la incidente nedorite''

Dragostea în islam. ''Ținutul de mână poate duce la incidente nedorite''
Sursa foto: foto: fixabay.com
04 Ian 2016   •   23:09

Autoritatea religioasa islamica din Turcia, Diyanet, a reamintit, luni, cuplurilor de indragostiti ca obiceiul de "a se tine de mana" este contrar regulilor islamice si le-a recomandat sa dea dovada de prudenta atunci cand stau de vorba sau petrec timpul impreuna fara a se afla in compania altor persoane.

Aceasta institutie, care detine un rol asemanator cu al unui minister pentru probleme religioase, admite ca nu este rau ca viitorii soti "sa se intalneasca pentru a se cunoaste", dar atrage atentia ca se poate ajunge la "incidente nedorite", informeaza EFE, citată de Ziare.com.

In timpul logodnei, nu este nepotrivit sa sa tina cont de nevoia unui anumit grad de intimitate, dar acest lucru "poate duce la incidente nedorite, cu sau fara cunostinta familiei", precum flirtul sau chiar concubinajul, mentioneaza Diyanet pe pagina sa de Internet.

"Sunt aspecte care intretin zvonurile si care, la fel ca obiceiul de a se tine de mana, nu sunt permise de islam", subliniaza mesajul de pe portalul oficial.

×
Subiecte în articol: turcia
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close