Antena 3 CNN Actualitate DSP Constanţa a anunţat o femeie că i-a murit soțul de COVID, în timp ce acesta era lângă ea cât se poate de viu

DSP Constanţa a anunţat o femeie că i-a murit soțul de COVID, în timp ce acesta era lângă ea cât se poate de viu

Caz halucinant la Năvodari, jud. Constanţa. O femeie a fost sunată de către un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică (DSP), care a anunțat-o că i-a decedat soțul din cauza COVID-19. Din fericire, femeia se afla acasă, împreună cu soțul ei, care era cât se poate de bine şi viu.

DSP Constanţa a anunţat o femeie că i-a murit soțul de COVID, în timp ce acesta era lângă ea cât se poate de viu
de Dana Musceleanu    |    09 Dec 2020   •   10:40

Nu este prima dată când DSP gafează magistral. Din fericire, în cazul de faţă persoana anunţată şi-a dat seama imediat că e o eroare. După primirea veștii, ”mortul” a sunat înapoi la DSP și le-a explicat că s-a produs o eroare pe lanţul lor informational, scrie FocusPress.

DSP Constanța dă vina pe pacienţi

Chestionat cu privire la situația semnalată, DSP Constanța dă vina pe pacienţii care nu lasă date complete de identificare şi contact.

”Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, contact direct al unei persoane infectate cu SARS-CoV-2 (soția acestuia), nu a pus la dispoziția DSP Constanța, toate datele de identificare și contact, în urma anchetei epidemiologice.

O angajată DSP Constanța a sunat-o pe soție pentru verificări suplimentare, văzând scris pe fișa de contact direct, cuvântul “deces”.  În urma discuției purtate telefonic, soția bărbatului a afirmat că acesta este acasă și are o stare bună.

Angajata DSP și-a cerut scuze pentru neînțelegere și a explicat că a dorit să afle informații suplimentare despre persoana în cauză. Menționăm faptul că nu au fost operate în sistem date care să releve decesul bărbatului. Ulterior, cei doi soți, au sunat-o pe angajata DSP, apostrofând-o în repetate rânduri.

Conducerea DSP Constanța face verificări și dacă se constată că angajata nu a respectat procedurile, aceasta va fi sancționată”, au precizat reprezentanții instituției.

"Am sunat în continuu să anunţ că nu sunt mort"

Potrivit ”mortului”, care a încercat să lămurească situaţia, Direcţia de Sănătate Publică este cea care a transmis date eronate. Mai exact, bărbatul a fost cel pozitiv, iar soţia sa contact, şi nu invers. Cu angajaţii DSP s-a dovedit însă greu de discutat.  

"Am sunat după aceea în continuu, să anunţ că nu sunt mort, să mă asigur că nu mă trezesc cu surprize şi la Starea Civilă, să mă declare decedat. După multe insistenţe, mi-a răspuns o doamnă care ea a vorbit urât cu mine, nu invers, cum au transmis ei presei”, a explicat bărbatul.

Omul s-a declarat revoltat de modul cum gestionează DSP situaţia şi a anunţat se va adresa instanţei.

×
Subiecte în articol: COVID-19 DSP Constanța
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close