Antena 3 CNN Actualitate După 20 de ani. Joi dimineaţă a plecat primul metrou pe tronsonul Nicolae Grigorescu-Linia de Centură

După 20 de ani. Joi dimineaţă a plecat primul metrou pe tronsonul Nicolae Grigorescu-Linia de Centură

După 20 de ani. Joi dimineaţă a plecat primul metrou pe tronsonul Nicolae Grigorescu-Linia de Centură
20 Noi 2008   •   12:10

Cele 4 staţii de metrou noi, de pe tronsonul Nicolae Grigorescu - Linia de Centură vor putea fi folosite de joi. Tronsonul a fost finalizat după aproape 20 de ani de la începerea lucrărilor. Noua linie s-a dat în folosinţă joi dimineaţă.
Primul tren a plecat, aşa cum se anunţase, la ora 5 joi dimineaţă.
Tronsonul Nicolae Grigorescu - Linia de Centură are 4,75 de kilometri şi 4 staţii - Nicolae Grigorescu 2, 1 Decembrie, Policolor şi Linia de Centură. Până când Metrorex va achiziţiona alte trenuri în staţiile noi vor circula garniturile vechi la intervale de 10 minute.
Majoritatea călătorilor sunt foarte mulţumiţi că lucrările au fost în sfârşit finalizate. Unii dintre ei aşteaptă de 20 de ani să circule cu metroul în această zonă.
Lucrările la tronsonul Nicolae Grigorescu - Linia de Centură au început în 1989. Au fost sistate în anul 1994 din lipsa banilor şi reluate în 2000, după ce Metrorex a obţinut un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii. Noul tronson de metrou a costat 145 de milioane de euro.
Antena 3

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close