Antena 3 CNN Actualitate După ninsorile abundente, mai multe zone din țară sunt sub ape. Zeci de gospodării sunt afectate de viituri

După ninsorile abundente, mai multe zone din țară sunt sub ape. Zeci de gospodării sunt afectate de viituri

După ninsorile abundente, mai multe zone din țară sunt sub ape. Zeci de gospodării sunt afectate de viituri
Sursa foto: Foto: pixabay.com
06 Feb 2017   •   11:10

Au fost inundaţii în mai multe judeţe din ţară în ultimele ore. Zeci de locuinţe, gospodării şi animale au fost luate de ape din cauza râurilor care şi-au ieşit din matcă odată cu topirea zăpezii. Hidrologii au emis o avertizare de cod portocaliu de inundaţii pentru mai multe râuri din judeţele Maramureş, Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud, valabilă până astăzi la prânz.

Zeci de locuinţe, curţi şi anexe gospodăreşti din judeţul Suceava au fost inundate după ce râurile din zonă s-au umflat, pe fondul încălzirii şi al ploilor căzute în ultimele ore.

Pompierii au detonat bucățile imense de gheaţă formate pe râul Bistriţa, care ameninţa să iasă din matcă.

Pe râurile Someş şi Mureş sloiurile de gheaţă au pus în pericol zeci de gospodării. În mai multe localităţi, râurile au ieşit din matcă şi au înghiţit sute de animale, au avariat case şi anexe şi au inundat sute de hectare de terenuri agricole. 

Şi în Neamţ au fost probleme după creşterea temperaturilor. Pompierii au intervenit cu motopompe în zeci de localităţi pentru a-i ajuta pe oameni să-şi scoată apa din case.

Viiturile au provocat deja pagube uriaşe: sute de gospodării inundate, animale ucise şi chiar o microhidrocentrală care a fost luată de ape în Bistriţa.

 

 

 

×
Subiecte în articol: inundatii
Parteneri
Drogurile - bomboane cu care traficanții vânează copiii
x close