Antena 3 CNN Actualitate E criză de locuri de veci în Capitală. Moartea rămâne un lux pe care nu toţi şi-l pot permite

E criză de locuri de veci în Capitală. Moartea rămâne un lux pe care nu toţi şi-l pot permite

E criză de locuri de veci în Capitală. Moartea rămâne un lux pe care nu toţi şi-l pot permite
Sursa foto: Foto: Antena 1
28 Iun 2012   •   22:37

Locurile de veci din Capitală au fost luate la numărat. Primele cifre arată că în cele 15 cimitire ale Muncipalităţii sunt în jur de 25 de mii de locuri. Câte dintre ele sunt libere, nu se ştie încă. E sigur însă că în situaţia în care vrei să cumperi un loc de veci, trebuie să te pregăteşti de negociere.

Internetul e plin de anunţuri. Iar preţurile nu sunt deloc mici: chiar şi 6 mii de euro pentru 6 metri pătraţi.

Pe internet concesionarul are drepturi depline asupra locului de veci. În realitate, locul e în proprietatea statului. Dar, proprietarul temporar se simte îndreptăţit să ceară chiar şi 6 mii de euro pentru un loc la cimitirul Sf. Vineri.

Cei de la administraţia cimitirelor spun că nu pot controla fenomenul. Oamenii au locurile concesionate pe o perioadă nelimitată, aşa că nu le pot impune să nu le înstrăineze.

Chiar dacă numărul locurilor libere e necunoscut, autorităţile sunt convinse că cele 12 mii de locuri de veci, pe care sunt obligaţi să le aibă în caz de calamitate, există.

Cine nu a prins un loc de veci şi cine nu are suficienţi bani să cumpere unul, poate să meargă la crematoriu. Aici locuri sunt suficiente.



×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close