Antena 3 CNN Actualitate Ecaterina Andronescu, despre cazul medicului fals: Recunoaşterea diplomei nu înseamnă şi intrarea în profesie

Ecaterina Andronescu, despre cazul medicului fals: Recunoaşterea diplomei nu înseamnă şi intrarea în profesie

Ecaterina Andronescu, despre cazul medicului fals: Recunoaşterea diplomei nu înseamnă şi intrarea în profesie
Sursa foto: foto: captura Antena 3
07 Feb 2019   •   13:27

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat joi, la Cluj, că nu a văzut încă echivalarea pe care ministerul i-ar fi dat-o, în anii trecuţi, lui Matteo Politi, italianul care pretindea că este medic de chirurgie plastică, însă a subliniat că recunoaşterea diplomei nu înseamnă şi intrarea în profesie.

Întrebată, în cadrul unei conferinţe de presă, ce poate spune despre afirmaţiile avocatului lui Politi, care a susţinut că diplomele italianului au fost recunoscute de Ministerul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a răspuns că trebuie să analizeze acest caz.

"Nu aş putea să vă dau un răspuns care să fie complet în acest moment, pentru că nu am văzut echivalarea pe care ministerul a dat-o în anii trecuţi. (...) Trebuie să analizez echivalarea, să văd în ce măsură echivalarea corespunde studiilor pe care acest cetăţean le-a avut şi puteau, potrivit rigorilor echivalării, puteau fi recunoscute în România. Dar recunoaşterea diplomei nu înseamnă şi intrarea în profesie. Eu cred că privim diferenţiat lucrurile. Dacă ministerul a greşit, cine a greşit, trebuie, fără îndoială să recunoască şi să primească sancţiunea corespunzătoare, dar dacă ministerul a făcut doar recunoaşterea diplomei, aici pot să vă spun cu certitudine - ministerul nu poate să dea intrarea în profesie pentru medicină, pentru doctori în special, poate să recunoască doar diploma", a spus Ecaterina Andronescu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ecaterina Andronescu Cluj
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close