Antena 3 CNN Actualitate Ultimele clipe din viața lui Eduard Giosu, tânărul mort după ce a fost încătușat de polițiști. Detaliile scrise de paramedic în fișă

Ultimele clipe din viața lui Eduard Giosu, tânărul mort după ce a fost încătușat de polițiști. Detaliile scrise de paramedic în fișă

Apar noi dezvăluiri în cazul lui Eduard Giosu, tânărul drogat mort imediat după ce a fost încătușat de polițiști.

de Maria Coman    |    03 Oct 2023   •   15:20

În fișa completată de paramedicul care a preluat cazul, acesta a explicat faptul că a fost solicitat la ora 3:33, iar la ora 4:08 tânărul se afla deja la spital. Cu alte cuvinte, un interval de 35 de minute.

Potrivit paramedicului, pacientul prezenta un traumatism cranio-cerebral, era conștient și era încătușat.

Pe de altă parte, pe fișa completată de medicii de la camera de gardă a Spitalului Universitar unde tânărul a fost transportat, ora sosirii menționată a fost 04:18. Deci o mică discrepanță între documentele medicale. Pe această fișă, însă, medicii scriu că pacientul se află în comă GCS 5 puncte, ceea ce înseamnă comă de cel mai înalt grad. Cu alte cuvinte, starea tânărului era complet schimbată.

În fișa completată la intrarea în Unitatea de Primiri Urgențe, ora 5:15, este notat faptul că pacientul este adus la Camera de Gardă, însoțit de poliție, încătușat în decubit ventral, ceea ce înseamnă cu mâinile la spate. Cu alte cuvinte, un pacient în comă de gradul 5, care nici măcar nu se mișcă, este totuși adus încătușat, cu mâinile la spate.

Rămân, așadar, multe întrebări fără răspuns. 

1. Moartea tânărului a fost provocată de automutilare sau de intervenția agenților?

În comunicatul poliției nu se precizează nimic despre căzătura din momentul intervenției. Procurorii confirmă, în schimb, că tânărul a căzut după ce agenții au folosit bastoanele.

2. Câți polițiști au intervenit la solicitare?

În primul comunicat, poliția nu precizează numărul agenților care au intervenit. Nici procurorii nu spun clar, dar în comunicat spun ca bărbatul s-a îndepărtat de doi polițiști.

3. De ce nu au funcționat bodycam-urile agenților?

Nici poliția și nici procurorii nu spun de ce polițiștii nu au pornit camerele în momentul intervenției deși aveau aceasta obligație.

4. De ce nu sunt făcute publice imaginile de pe camerele de supraveghere ridicate de poliție după intervenție?

Procurorii susțin ca au vizionat imaginile surprinse de camere înainte de intervenția polițiștilor. Nimeni nu spune ceva despre imaginile camerelor de la supermarket.

Avocatul familiei rupe tăcerea

Și avocatul familiei lui Eduard a vorbit despre contradicțiile din noaptea morții tânărului.

”Chiar martorii spun că era inert în momentul în care a fost luat de pe platoul parcării. Se pleacă în 25 de minute de la fața locului, se ajunge în trei-patru minute la spital. Probabil că cei de la primiri urgențe nu l-au preluat imediat, Serviciul de primiri urgențe este un serviciu aglomerat, și nu cred că vin două urgențe la trei zile.

Întotdeauna un personal de pe salvare introduce în cabinetul de primiri urgențe documentul, după care intră cu pacientul la momentul în care i se spune asta de către personalul medical. Dacă ei or fi văzut pe fișa aceea conștient, toxicoman pozitiv din spusele poliției, așa cum scria în fișă, probabil că s-au ocupat de alte persoane care erau prezente”, a explicat Carmen Stoean, avocatul familiei.  

×
Subiecte în articol: Eduard Giosu
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close