Antena 3 CNN Actualitate Educație Internshipuri pentru elevii care nu știu încă ce meserie să urmeze | Tinerii au aflat pașii spre o carieră de succes în stomatologie

Internshipuri pentru elevii care nu știu încă ce meserie să urmeze | Tinerii au aflat pașii spre o carieră de succes în stomatologie

Veşti bune pentru elevii care nu sunt încă decişi ce carieră să urmeze! Programele din cadrul Fundaţiei pentru Educaţie şi Vocaţie vin în întâmpinarea acestora cu internshipuri în diferite domenii pe care tinerii îşi doresc să le descopere.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2024   •   17:49

În această săptămână, tinerii au aflat care sunt paşii spre o carieră de succes în stomatologie.

Medicul stomatolog Teodor Chioașcă i-a ajutat în această săptămână pe cei 10 elevi să înțeleagă mai bine domeniul și să le ofere o imagine mai clară despre ceea ce înseamnă stomatologia.

”Dacă doriți să urmați cariera asta, vă așteaptă un drum destul de lung, care nu o să se termine, cel puțin din punct de vedere al studiilor, după cei 6 ani de facultate. Este însă o carieră frumoasă, curată și, dacă o faceți cu toată inima, cu rezultate fructoase din toate punctele de vedere”, le-a spus medicul stomatolog Teodor Paul Chioașcă elevilor.

Eleve în clasa a 11-a, Ilinca și Delia visează încă de mici să ajungă medic dentist. Cu ajutorul programului Meet the dentist, acestea s-au putut familiariza cu activitatea dintr-un cabinet de profil.

”Cred că este foarte frumos, iar medicul este foarte de treaba și ne-a explicat foarte multe lucruri. Cred că este o meserie foarte curată și îmi place foarte mut să ajut pacienții. Am știut de când era mică că vreau să fiu medic, dar nu știam exact ce. Nici acum nu știu dacă vreau să mă fac stomatolog sau să dau la generală. Vreau să văd, de asta am și venit aici să văd dacă e despre mine, dacă mă descrie”, spune Ilinca.

Tinerii care se înscriu în programele Fundației primesc prima dată un test vocațional, apoi își aleg din domeniile de activitate incluse în proiect.

”Programul este un pic mai complex. Vorbim despre o evaluare și, în urmă rezultatelor acestei evaluări vocaționale, urmează un internship și participa la evenimente precum este acesta Meet the dentist”, a explicat psihologul Mădălina Roșu.

Adolescenții care doresc să facă parte din astfel de programe, pot completă un formular de înscriere chiar pe site ul Fundației pentru Educației și Vocație.

×
Subiecte în articol: meserie elevi
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close