Antena 3 CNN Actualitate Educatoare din Piatra Neamț, înregistrată în timp ce țipă și umilește copiii. Cum se scuză cadrul didactic

Educatoare din Piatra Neamț, înregistrată în timp ce țipă și umilește copiii. Cum se scuză cadrul didactic

O educatoare din Piatra Neamţ este acuzată de părinţi că ţipă la copii şi ii bate atunci când simte că pierde controlul asupra lor. Șocați de ceea ce povesteau copiii acasă, au instalat reportofoane si au reușit să înregistreze modul scandalos în care femeia le vorbește copiilor.

Educatoare din Piatra Neamț, înregistrată în timp ce țipă și umilește copiii. Cum se scuză cadrul didactic
12 Feb 2020   •   11:01

Nu îi ajută însă la nimic, deoarece înregistrările nu pot fi folosite în instanță. Totuşi, revoltaţi, părinţii,  i-au cerut socoteală educatoarei, pe care  au acuzat-o că i-ar fi agresat şi fizic pe copii.

Educatoarea a recunoscut că a ţipat la copii, dar a negat că i-ar fi agresat fizic pe copii. Ulterior, cadrul didactic a intrat în concediu de maternitate.

”Copilul meu avea un comportament anormal. Îl duceam plângând, îl luam plângând, mă lovea, se trântea pe jos. Făcea doar crize, ceea ce până atunci nu făcea”, povestește o mămică.

Cel mai probabil, copiii vor avea nevoie de consiliere psihologică în urma agresiunilor la care au fost supuşi, pentru că altfel riscă să rămână cu traume pe viaţă.

”Identificarea cu agresorul. Copiii care văd că se comportă cu ei agresiv, ei la vremea lor o să se facă şi ei agresivi. Ăsta e unul dintre lucrurile din care noi trebuie să învăţăm”, spun psihologii. 

Conducerea instituției a declarat că în baza sesizărilor se va convoca o comisie de disciplină unde părinții şi educatoarea vor fi chemați să dea declarații. În urma acestui proces, se vor stabili măsurile care se vor lua.

 

×
Subiecte în articol: educatoare piatra neamt
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close