Antena 3 CNN Actualitate Electrocasnicele noi, cu 25% mai ieftine dacă le reciclaţi pe cele vechi

Electrocasnicele noi, cu 25% mai ieftine dacă le reciclaţi pe cele vechi

Electrocasnicele noi, cu 25% mai ieftine dacă le reciclaţi pe cele vechi
08 Noi 2008   •   10:16

Mai mult de jumătate dintre români nu ştiu că echipamentele vechi se pot recicla si preferă sa le ţină acasă. După masini si frigidere, românii îşi pot schimba începând de saptamana aceasta şi televizoarele prin programe de tip Rabla. Oricine doreşte, poate să-şi schimbe televizorul vechi cu unul nou şi beneficiază de o reducere de până la 15%, de la marii distribuitori de pe piaţă. ONG-urile responsabile de strângerea deşeurilor, au lansat programe prin care să recicleze vechiturile.
Nu contează marca aparatului predat la magazin sau dacă este funcţional, reducerea se obţine pe loc. Şi Asociaţia Română pentru Reciclare a elaborat un program prin intermediul căruia, românii îşi pot duce electricele şi electrocasnicele la centrele de reciclare. În baza unui bon eliberat, ei pot beneficia de o reducere de până la 25% în momentul în care cumpără un televizor, frigider, maşină de spălat, sau alt aparat electrocasnic.
Acest program nu funcţionează deocamdată decât în Bucureşti şi în zonele limitrofe. Specialiştii din domeniu aşteaptă acum să vadă dacă programul inspirat după mult mai celebrul Rabla, va avea efectul scontat. Anul acesta, Guvernul a subvenţionat cumpărarea a 40.000 de maşini, în schimbul unor autoturisme mai vechi de 12 ani, pe care cetăţenii le dau la casare. Cei care scapă de maşina veche primesc 3.000 de lei de la stat atunci când îşi iau una nouă.
Antena 3

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close