x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Elena Udrea riscă un nou dosar penal

de S.T.   •   04 Feb 2016   •   09:08
Elena Udrea riscă un nou dosar penal 534
Foto: Agerpres
Elena Udrea riscă un nou dosar penal pentru promovarea brandului de ţară.

Corpul de control al premierului a descoperit mai multe ilegalități în acest caz în urma controlului de la Ministerul Dezvoltării.

Printre acestea, se numără atribuirea ilegală în 2011 a contractului către firma câştigătoare, stabilirea bugetului pentru acest proiect de către firma care a câştigat licitaţia sau plata a mii de euro pentru servicii nelivrate.

Milioanele de euro alocate pentru realizarea şi promovarea brandului turistic al României, pe vremea când Elena Udrea era ministru al turismului, nu au dat roadele aşteptate
.

Astfel, dacă numărul turiştilor străini înregistraţi în 2010, anul lansării brandului, era de 1,3 milioane, în 2011 acesta a ajuns la 1,5 milioane, iar în 2012 numărul turiştilor străini a ajuns la 1,6 milioane.

Cifrele nu s-au schimbat foarte mult nici în anii 2013-2014 când câte 1,7 milioane de turişti străini au ajuns în ţară, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Cu alte cuvinte, toată promovarea făcută de Udrea pe milioane bune de euro pe plan extern a determinat o creştere a numărului de turişti străini înregistraţi în România cu doar circa 400.000 de persoane, în 5 ani. 

sati