Antena 3 CNN Actualitate Elevii ar putea fi obligați să poarte uniformă și vor primi bani ca s-o cumpere - proiect

Elevii ar putea fi obligați să poarte uniformă și vor primi bani ca s-o cumpere - proiect

La Senat a fost propus un proiect de lege conform căruia fiecare elev ar urma să primească 350 de lei pe an, pentru a-i cheltui pe uniforme școlare.

Elevii ar putea fi obligați să poarte uniformă și vor primi bani ca s-o cumpere - proiect
Sursa foto: Hepta
27 Mai 2020   •   19:22

 De asemenea, astfel cum reiese din proiectul de lege, fiecare școală va avea obligația stabilirii unei uniforme, spre deosebire de situația actuală, în care este obligatorie doar stabilirea unui semn distinctiv (uniforma fiind doar o alternativă, printre alte elemente, cum e, de exemplu, ecusonul).

Proiectul la care m-am referit mai sus, ce ar urma să modifice Legea nr. 35/2007, se află abia la începutul parcursului legislativ, fiind înregistrat la Senat, ca primă cameră. Principala măsură, cum spuneam, este că elevii vor primi 350 de lei, pe an școlar, pentru a acoperi costurile cu achiziționarea unei uniforme școalre. Însă banii nu vor fi dați toți, dintr-odată, ci vor fi acordați în două tranșe, una în fiecare semestru.

După aceea, inițiatorii vor ca, prin acest proiect de lege, să oblige fiecare școală să adopte un model de uniformă pentru elevii acelei unități de învățământ.

Continuarea, pe Avocatnet.ro.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close