Antena 3 CNN Actualitate Elevii de la două şcoli din Maramureş suferă de frig pentru că centralele termice sunt stricate

Elevii de la două şcoli din Maramureş suferă de frig pentru că centralele termice sunt stricate

Elevii de la două şcoli din Maramureş suferă de frig pentru că centralele termice sunt stricate
17 Noi 2008   •   18:16

Sute de elevi de la două şcoli din Maramureş şi Bistriţa Năsăud rabdă de frig. Centralele şcolilor în care învaţă s-au defectat, iar acum în clase este aceaşi temperatură ca afară. Părinţii sunt revoltaţi şi ameninţă să îşi retragă copiii de la şcoală.
De mai bine de o săptămână, elevii şcolii din comuna Ilva Mică, din judeţul Bistriţa Năsăud, îndură frigul. Autorităţile susţin că problema se trage de la un transformator care s-a ars.
Potrivit lui Hoaria Matei, primarul din Ilva Mică, au fost afectate 11 calculatoare de la şcoala generală numărul 1 şi centrala termică care deserveşte atât şcoala cât şi biserica.
Profesorii sun că a existat o defecţiune la centrală care nu s-a mai remediat. Între timp vremea a început să se răcească.
Copiii sunt nevoiţi să stea îmbrăcaţi la ore şi să suporte frigul.
Şi la şcoala generală din Remetea Chioarului, din judeţul Maramureş, copiii stau în frig. Centrala termică a funcţionat doar o zi.
?S-a defectat probabil din cauza şocului de curent, sistemul de aprindere este ars?, spune primarul Ioan Buzdugan. În clase este la fel de frig ca afară. Ca să protejeze copiii, profesorii vin la ore cu calorifere de acasă. Părinţii sunt foarte revoltaţi şi spun că dacă problema nu va fi rezolvată, se gândesc serios să nu-şi mai lase copiii la şcoală.
Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close