Antena 3 CNN Actualitate Epidemia de rujeolă se extinde. Medicii confirmă apariția unui nou caz, la Dolj. Bilanțul se ridică la șapte decese

Epidemia de rujeolă se extinde. Medicii confirmă apariția unui nou caz, la Dolj. Bilanțul se ridică la șapte decese

Epidemia de rujeolă se extinde. Medicii confirmă apariția unui nou caz, la Dolj. Bilanțul se ridică la șapte decese
Sursa foto: Foto: pixabay.com
16 Dec 2016   •   12:30

UPDATE: Medicii au confirmat apariția unui nou caz de rujeolă, în județul Dolj. Un copil de opt luni este în stare extrem de gravă la spital. La fel ca și în cazul fetiței de un an, care a murit la Craiova, copilul nu a fost vaccinat.

Epidemia de rujeolă se extinde. Şapte oameni au murit deja de la începutul anului şi până acum. Ultima victimă este un băiat de 14 ani, nevaccinat, care a murit la Spitalul Matei Balş din Bucureşti. E posibil ca bilanţul să crească la 8 victime, dar în acest caz încă se aşteaptă rezultatul analizelor.

Este vorba de o fetiţă de doar un an, din Craiova, care a murit posibil tot de rujeolă. Copila nu era vaccinată şi se întorsese recent din Italia. Cei patru fraţi ai ei sunt, de asemenea, în pericol. Toţi au simptome de rujeolă şi nici măcar unul nu este vaccinat.

Tot mai mulţi părinţi refuză să îşi imunizeze copiii, iar cu cât rata vaccinării scade, cu atât creşte rata îmbolnăvirii. De la începutul anului, aproape 1.500 de români au fost diagnosticaţi cu rujeolă, iar cei mai afectaţi au fost copiii cu vârste de până în patru ani. La Târgu Mureş, unul dintre oraşele cu incidenţă mare la rujeolă, o femeie povesteşte că cei doi copii ai ei au  intrat în contact cu un verişor nevaccinat. Acum, unul este deja bolnav de rujeolă, iar celălalt, un bebeluş de 7 luni, e în pericol.

Medicii şi autorităţile spun că vaccinarea ar putea opri epidemia care a ucis şapte persoane anul acesta. Anul trecut, au fost şapte români diagnosticaţi cu rujeolă şi nici măcar un deces.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close