Antena 3 CNN Actualitate Eugen Teodorovici, ultimele informații despre Pilonul II de pensii

Eugen Teodorovici, ultimele informații despre Pilonul II de pensii

Eugen Teodorovici, ultimele informații despre Pilonul II de pensii
Sursa foto: Foto: gov.ro
22 Mai 2018   •   11:36

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a venit cu ultimele informații despre Pilonul II de pensii. Acesta susține că este prematur să se vorbească acum înainte de a se face o analiză.

„Toți cei cu care ați discutat, și doamna prim-ministru, și domnul președinte Liviu Dragnea au spus foarte clar că este un moment în care se face o analiză, o discuție pe toate posibilele scenarii și ceea ce va ieși din această discuție, cu siguranță va fi un mecanism care să fie atractiv pentru cei care contribuie. Este prematur să discutăm înainte sau să facem fel de fel de scenarii. Se va face o analiză. O să avem mai miulte instrumente de ales”, a declarat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a afirmat că Guvernul trebuie să aibă mai multe intrstumente care să ofere un randament cât mai mare, pentru a avea cât mai mulţi bani la ieşirea la pensie.

“În primul rând, să avem mai multe instrumente din care să alegem şi acele instrumente să ofere un randament cât mai ridicat, astfel încât, atunci când ieşim la pensie, să avem cât mai mulţi bani. Au fost ani de zile sau perioade când s-au tăiat din veniturile românilor, inclusiv cu efecte negative asupra acestui fond de pensii. Transferul contribuţiilor a dus la o reducere a deficitului pe zona de fonduri de pensii, undeva anul acesta la 7-8 miliarde de lei de la sume de chiar 18 miliarde de lei, în anii trecuţi”, a continuat el.

Eugen Teodorovici a susţinut că Guvernul, “în mod sigur, categoric şi fără echivoc, nu face decât să acţioneze pentru binele românilor, că e pensie, că e salariu”.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close