Antena 3 CNN Actualitate Europa se confruntă în continuare cu probleme cauzate de vreme: Mai multe autostrăzi şi şcoli, închise

Europa se confruntă în continuare cu probleme cauzate de vreme: Mai multe autostrăzi şi şcoli, închise

Europa se confruntă în continuare cu probleme cauzate de vreme: Mai multe autostrăzi şi şcoli, închise
11 Ian 2010   •   23:03


Transporturile aeriene şi terestre sunt perturbate pe tot continentul european. În Spania, la Sevilla a nins pentru prima dată în 50 de ani, iar în Polonia 80.000 de oameni au rămas fără curent electric. În Norvegia au fost înregistrate temperaturi record, minus 42 de grade.

Traficul este, în continuare, dat peste cap în Germania. Mai multe autostrăzi au fost închise din cauza stratului gros de zăpadă. În nordul ţării, majoritatea trenurilor au fost anulate. Şcolile şi mai multe instituţii publice au fost închise.

Probleme sunt şi cu traficul aerian. Pe aeroportul din Frankfurt, zeci de curse aeriene au fost anulate. Deşi pistele de decolare de la Frankfurt sunt operaţionale, pasagerii trebuie să se aştepte în continuare la întârzieri şi la noi anulări.

În Spania, 18 din cele 50 de provincii sunt în stare de alertă din cauza căderilor de zăpadă şi temperaturilor scăzute. La Sevilla a nins pentru prima dată în ultimii 50 de ani. Iar la Madrid, unde a nins abundent, peste 50 de curse aeriene au fost anulate pe aeroportul Barajas.

În sudul Poloniei, 80.000 de oameni au rămas fără curent electric. Probleme au fost şi în traficul rutier şi feroviar. În gara din Kracovia mai multe trenuri au fost anulate.

Probleme au fost şi la Praga, unde s-au înregistrat cele mai abundente ninsori din ultimii 17 ani.

Şi în Norvegia au fost probleme. Aici s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din ultimii 20 de ani: minus 42 de grade.

Temperaturi foarte scăzute s-au înregistrat şi la Moscova, însă oamenii spun că sunt obişnuiţi cu astfel de probleme.

Antena 3

×
Subiecte în articol: ninsoare feroviar Europa
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close