Antena 3 CNN Actualitate Europarlamentar bulgar: ”Graniță deschisă între România și Bulgaria dacă nu intrăm în Schengen”

Europarlamentar bulgar: ”Graniță deschisă între România și Bulgaria dacă nu intrăm în Schengen”

Un europarlamentar bulgar afirmă că dacă nu suntem acceptați în Schengen până la Crăciun granițele dintre Bulgaria și România trebuie să cadă.

de Laura Dinu    |    25 Aug 2023   •   15:03

Declarația a fost făcută de Andrey Novakov pe postul Nova News. Potrivit acestuia, acțiunile comune ale Bulgariei cu România ar facilita construirea unui nou pod și punerea în funcțiune a unui bac pe Dunăre. 

„Pentru fiecare zi pierdută la graniță, un camion pierde 200 de euro din banii proprietarului. Mulți dintre șoferi renunță la locul de muncă pentru că nu vor să stea la graniță. Sunt mii de încercări pe zi de a trece granița, e normal să existe acțiuni”, a explicat el. 

Europarlamentarul a insistat pe eliminarea barierelor la punctele comune de trecere a frontierei încă din luna iunie. 

"Propunerea mea este acea ca, în situaţia în care nu vom intra în Schengen, să rezolvăm în mod bilateral controalele la frontieră între Bulgaria şi România şi să ridicăm barierele (între cele două ţări) fără a încălca legislația europeană.

Acest lucru este posibil şi ar trebui să îl facem, inclusiv în semn de protest", a declarat Novakov în luna iunie, la un forum pe transport, digitalizare, orașe inteligente şi securitatea alimentară, organizat la Sofia.

Andrey Novakov a subliniat că nu sunt multe poduri peste Dunăre între Bulgaria şi România pentru că strategia României este aceea de a-şi dezvolta infrastructura spre vest, în direcţia Ungariei, şi nu în sud, spre Bulgaria.

Pe de altă parte, principalele oraşe bulgare de la Dunăre sunt mai mici decât oraşele româneşti şi există o lipsă de interes în conectarea lor, crede Novakov, potrivit BTA, citat de Agerpres.

×
Subiecte în articol: Andrey Novakov Bulgaria
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close