Antena 3 CNN Actualitate Europol, despre accidentul din Capitală: "Şeful Poliției Capitalei se "acoperă" cu hârtii pentru a-și ascunde incompetența"

Europol, despre accidentul din Capitală: "Şeful Poliției Capitalei se "acoperă" cu hârtii pentru a-și ascunde incompetența"

Sindicatul Europol a prezentat un document care arată dispozițiile șefului Poliţiei Capitalei care condiționează polițiștii care vor interveni la apelurile de urgență sau în alte situații limită. „O astfel de măsură nu va face altceva decât să crească timpul de reacție și intervenție la adevăratele urgențe", spun sindicaliștii.

Europol, despre accidentul din Capitală: "Şeful Poliției Capitalei  se "acoperă" cu hârtii pentru a-și ascunde incompetența"
de Claudia Popovici    |    14 Ian 2022   •   21:05

„Dispoziție aberantă a șefului Poliției Capitalei. Când scaunul se clatină, apare disperarea și se evidențiază prostia. Șeful Poliției Capitalei, pe care nu l-a văzut nimeni în aceste zile, se "acoperă" cu hârtii pentru a-și ascunde incompetența în modul de gestionarea a activității inexistente de pregătire a polițiștilor din subordine în domeniul conducerii defensive, care poate reprezenta și una din cauzele tragicului accident", scrie Sindicatul Europol pe pagina sa de socializare făcând referire la accidentul din Capitală provocat de un poliţist în urma căruia un copil a murit.

„O astfel de măsură nu va face altceva decât să crească timpul de reacție și intervenție la adevăratele urgențe"

Astfel, printr-o dispoziție vădit ilegală, condiționează polițiștii care vor interveni la apelurile de urgență sau în alte situații limită, să comunice în prealabil dispecerului despre utilizarea girofarului, iar ulterior, acesta va introduce informațiile într-o aplicație proaspăt inventată. Iar șefii aflați în plimbare prin oraș, care vor vedea o autospecială folosind girofarul, sunt obligați să sune la dispecerat să verifice dacă este "implementată" utilizarea. Practic, în spatele fiecărui polițist care lucrează, vom avea o puzderie de șefi care îi vor verifica.

[GAL layout="2"]

O astfel de măsură nu va face altceva decât să crească timpul de reacție și intervenție la adevăratele urgențe. Se vor crea adevărate blocaje în condițiile în care dispecerii nu fac față nici în prezent zecilor de raportări/statistici pe care trebuie să le realizeze iar singurii care vor avea de suferit de pe urma acestei birocrații sunt cetățenii aflați la nevoie", spune Sindicatul Europol. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close