Antena 3 CNN Actualitate Evaluări la punctele de trecere a frontierei, la ordinul lui Carmen Dan

Evaluări la punctele de trecere a frontierei, la ordinul lui Carmen Dan

Evaluări la punctele de trecere a frontierei, la ordinul lui Carmen Dan
Sursa foto: Foto: gov.ro
14 Apr 2017   •   18:33

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a cerut vineri o evaluare a situaţiei administrative a fiecărui punct de trecere a frontierei, după ce a vizitat PTF Nădlac II. 

"Am cerut o evaluare a situaţiei administrative a fiecărui Punct de Trecere a Frontierei. Buna gestionare a perioadelor de vârf din punct de vedere al valorilor de trafic presupune inclusiv redimensionarea punctelor de trecere a frontierei", a declarat Carmen Dan, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis vineri AGERPRES. 

Ministrul s-a deplasat la PTF Nădlac II, alături de secretarul de stat Cornel Ciocoiu, şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, şi inspectorul general adjunct al IGPF, Liviu Galoş. 

"În cursul zilei de astăzi media timpilor de aşteptare în acest punct de frontieră a fost de mai puţin de 15 minute, pe sensul de intrare în ţară. Activitatea de control a documentelor se desfăşoară la capacitate maximă, fiind utilizate toate arterele de control, respectiv 10 benzi pe intrare şi 10 pe ieşirea din ţară", se arată în comunicat. 

Ministrul Afacerilor Interne s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor locale şi cu cei din conducerea structurilor MAI din zonă în vederea abordării, în formulă integrată, a tuturor aspectelor cu care se confruntă aceştia în plan local. 

Carmen Dan le-a cerut prefecţilor să se implice la nivel local pentru a eficientiza colaborarea între toate instituţiile şi autorităţile implicate în efectuarea controlului la frontieră. 

"Ţinând cont de cele constatate la aceste puncte importante de intrare/ieşire din ţară, dar şi de situaţia operativă specifică, MAI a propus un set de măsuri pe termen scurt şi mediu. Măsurile pe termen scurt sunt deja implementate de săptămâna trecută şi (...) a fost suplimentat numărul de angajaţi din punctele de trecere a frontierei, respectiv 1.200 de poliţişti fiind detaşaţi cu misiunea de a fluidiza controlul la frontieră. Totodată, în toate punctele de trecere a frontierei se utilizează la maximum capacitatea administrativă prevăzută de aceste locaţii", se mai arată în comunicat. 

Potrivit sursei citate, pe termen mediu, MAI va realiza o evaluare din perspectiva infrastructurii existente în fiecare punct de trecere a frontierei deoarece majoritatea au fost configurate cu mult timp în urmă în funcţie de valorile de trafic şi de situaţia operativă de la momentul respectiv. 

"Tot ca măsură pe termen mediu, Carmen Dan a cerut o analiză din perspectiva regimului administrativ al punctelor de trecere a frontierei, în condiţiile în care într-un punct de frontieră există mai multe instituţii care administrează şi utilizează locaţiile - autorităţi locale, Direcţia Generală a Vămilor - ANAF, CNAIR, Agenţia Naţională Sanitar-Veterinară şi Agenţia Naţională Fitosanitară", precizează MAI. 

Ministrul de Interne a reiterat solicitarea adresată şi cu o zi în urmă poliţiştilor de frontieră de a menţine mobilizarea din ultimele zile pentru a asigura un timp cât mai scurt desfăşurării procedurilor obligatorii de verificare.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: carmen dan
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close