Antena 3 CNN Actualitate Eventuala retragere a lui Kovesi de la conducerea DNA, discutată săptămâna viitoare

Eventuala retragere a lui Kovesi de la conducerea DNA, discutată săptămâna viitoare

Eventuala retragere a lui Kovesi de la conducerea DNA, discutată săptămâna viitoare
06 Ian 2017   •   15:37

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat vineri, referitor la o eventuală retragere a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că atât timp cât este o anchetă în derulare şi cât respectă prevederile legale nu vede "de ce ar trebui" să se apeleze la un asemenea demers.

"Atât timp cât este o anchetă în derulare, pe care o are în acest moment Parchetul General, şi atât timp cât respectă prevederile legale, nu văd de ce ar trebui", a spus Iordache, întrebat dacă ia în calcul o eventuală retragere a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

El a menţionat că această temă va fi abordată, cel mai probabil săptămâna viitoare, când se va vedea cu procurorul general şi adjuncţii acestuia.

Potrivit lui Iordache, de multe ori "s-a greşit în condiţiile în care se face justiţie la tv".

"Nu ştiu, părerea mea e că de foarte multe ori s-a greşit, în condiţiile în care se face justiţie la tv sau pe scări, aşa cum facem noi. Ne dăm cu părerea toată lumea despre orişice. Să-i lăsăm pe cei care ar trebui să-şi facă treabă chiar să o facă profesionist şi cu respectarea legii", a răspuns demnitarul, întrebat dacă se impune audierea procurorului-şef al DNA.

De asemenea, întrebat cum vede, ca ministru al Justiţiei, faptul că şefia Camerei Deputaţilor este deţinută 'de un condamnat penal', iar cea a Senatului 'de un judecat penal', Iordache a subliniat că există prezumţia de nevinovăţie.

"Dacă legea permite... Dumneavoastră ştiţi undeva că prevede că prezumţia de nevinovăţie este înfrântă de ceva? Prezumţia de nevinovăţie nu este înfrântă în acest moment de nimic şi, atât timp cât există prevederi foarte clare în regulamentul Camerei cât şi în al Senatului cine poate ocupa funcţia de preşedinte, eu cred că şi unul şi celălalt respectă prevederile legale", a spus Florin Iordache.

Despre atacurile la adresa justiţiei, ministrul a afirmat că, din punctul său de vedere, justiţia trebuie să fie independentă.

"Nu avem de ce să atacăm justiţia atât timp cât se face cu bună-credinţă şi cu respectarea legii", a menţionat Iordache.

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi Florin Iordache
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close