Antena 3 CNN Actualitate Explozia de la Petrila: Prognostic rezervat pentru minerii internaţi la Spitalul de Arşi

Explozia de la Petrila: Prognostic rezervat pentru minerii internaţi la Spitalul de Arşi

Explozia de la Petrila: Prognostic rezervat pentru minerii internaţi la Spitalul de Arşi
17 Noi 2008   •   14:30

Medicii de la Spitalul de Arşi din Capitală sunt încă rezervaţi cu privire la starea de sănătate a celor cinci mineri internaţi. Cristian Niţescu (foto), directorul Spitalului, a declarat că starea unuia dintre cei cinci pacienţi este stabilă, acesta fiind, momentan, în afara pericolelor.
Ceilalţi patru pacienţi sunt în continuare intubaţi, starea lor nefiind una foarte bună. "Prognosticul celor patru este destul de rezervat, dar în continuare facem toate eforturile să supravieţuiască", a declarat Niţescu.
Directorul Spitalului de Arşi a precizat că doi dintre pacienţi, care se află în stare mai gravă, vor suferi intervenţii chirurgicale în următoarele zile. Potrivit acestuia, se vor face transplanturi de piele pentru că unele dintre leziuni s-au aprofundat. Niţescu a precizat că grefele nu vor substitui definitiv pielea pacientului.
Cei cinci pacienţi au fost internaţi duminică dimineaţă la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arşi, după ce au fost salvaţi din mina Petrila.
Explozia de la exploatarea minieră Petrila s-a petrecut sâmbătă după-amiază la aproximativ 950 de metri în subteran. Aceasta a fost urmată apoi de o nouă explozie, în urma căreia 12 mineri şi-au pierdut viaţa.
Dacă aveţi mai multe informaţii despre incidentul de la mina Petrila, sau despre incidente asemănătoare, petrecute în minele din Valea Jiului, puteţi trimite informaţiile şi imaginile la adresa www.videonews.ro. Antena 3 şi Antena3.ro vă vor transforma informaţiile într-un material de presă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Spitalul de Arsi
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close