Explozie în Şotânga, Dâmboviţa: Cinci persoane au ajuns în stare gravă la spital

de A.M.P    |    09 Dec 2012   •   23:35
Explozie în Şotânga, Dâmboviţa: Cinci persoane au ajuns în stare gravă la spital Foto: blindgossip.com

Cinci persoane din comuna dâmboviţeană Şotânga au ajuns, duminică seară, în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, în urma unei explozii produse în locuinţa acestora, informează Mediafax.
   
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, explozia a fost urmată de incendiu, flăcările fiind stinse de către pompierii militari din Târgovişte.
   
În urma exploziei, cinci persoane, trei adulţi şi doi copii, au fost rănite grav, fiind transportate la spital, iar casa a fost distrusă în totalitate.
   
"Sunt cinci victime, trei adulţi, soţ, soţie, bunica şi doi copii de opt luni şi 4 patru ani, toţi în stare gravă cu arsuri pe corp, în diferite proporţii. Mama şi copiii au fost transportaţi la spital cu salvarea Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa, iar bunica şi tatăl copiilor cu o ambulanţă SMURD. Primele constatări medicale arată că bărbatul, soţia acestuia şi copilul de opt luni au arsuri pe 70 - 90 la sută din suprafaţa corpului, bunica, pe 20 la sută, în timp ce copilul de patru ani, pe 40-50 la sută. Sunt însă estimări preliminare. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, după investigaţii, se va şti în amănunt cât de gravă este starea pacienţilor şi dacă se impune transportarea lor la Clinica de Arşi din Bucureşti", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Eduard Telea.
   
Pompierii militari dâmboviţeni încearcă să stabilea ca împrejurările în care a avut loc deflagraţia, imobilul fiind racordat la reţeaua de gaz metan, dar având şi aragaz cu butelie.
   

Parteneri
x close