Explozie într-un bloc din Bocșa. Doi răniți, zeci de persoane evacuate

26 Apr 2017   •   16:02
Explozie într-un bloc din Bocșa. Doi răniți, zeci de persoane evacuate

Două persoane au suferit arsuri, iar 20 au fost evacuate, miercuri, dintr-un bloc din localitatea Bocşa, în urma exploziei unei butelii de aragaz, deflagraţia fiind urmată de un incendiu, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin. 

Explozia a avut loc într-un apartament de la parterul unui bloc cu patru etaje şi, la o primă evaluare, se pare că a afectat ferestrele de la parter şi de la primele două etaje. 

"Nouă pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa şi SVSU Bocşa au acţionat la Bocşa, în urma unei explozii cauzate de o acumulare de gaze provenite de la o butelie, urmată de un incendiu. Au fost evacuate aproximativ 20 de persoane, iar două persoane au suferit arsuri", se arată într-un comunicat al ISU Caraş-Severin. 

Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean din Reşita, respectiv la Centrul de Permanenţă din Bocşa. 

"Au fost informate autorităţile locale şi Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru efectuarea evaluării imobilului şi pentru stabilirea măsurilor ce se impun pentru ceilalţi locatari afectaţi de explozie", precizează ISU Caraş-Severin. 

Cele două victime au fost duse în stare de conştienţă la spital. Ele urmează să fie transferate la Clinica de Arşi din Timişoara, pentru a primi îngrijiri. 

"Imediat după orele prânzului, la Serviciul de urgenţă al Spitalului Judeţean Reşiţa au fost aduşi doi pacienţi din Bocşa, victime ale unei explozii. Pacienţii sunt soţ-soţie, în vârstă de 51 de ani şi, respectiv 39 de ani şi au fost aduşi cu arsuri de gradul II şi gradul III. Cel mai afectat este bărbatul, având arsuri pe o suprafaţă a corpului de până la 45%, în timp ce soţia are arsuri pe o suprafaţă de 18% din suprafaţa corpului. Se pare că sunt afectate şi căile respiratorii superioare, iar în aceste condiţii se fac demersurile pentru a fi transferaţi la Clinica de arşi din Timişoara', a afirmat Violeta Florea, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa. 

În urma evenimentului, au fost informate autorităţile locale şi Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru efectuarea evaluării imobilului şi pentru stabilirea măsurilor ce se impun pentru ceilalţi locatari afectaţi de explozie. 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close