Antena 3 CNN Actualitate Explozie la o centrală termoelectrică din Marea Britanie. O persoană a murit, alte trei sunt date dispărute

Explozie la o centrală termoelectrică din Marea Britanie. O persoană a murit, alte trei sunt date dispărute

Explozie la o centrală termoelectrică din Marea Britanie. O persoană a murit, alte trei sunt date dispărute
Sursa foto: Foto: pixabay.com
23 Feb 2016   •   23:05
UPDATE 23.05: O persoană a murit, trei sunt încă date dispărute și alte cinci au fost transportate de urgență la spital, după incidentul de la fosta centrală electrică Didcot, scrie The Guardian.

O anchetă a fost deschisă în acest caz, primele informații arătând că ar fi fost vorba despre un incident survenit în timpul unor operațiuni de pregătire pentru demolare.

Explozia de la centrala electrică din Didcot, Marea Britanie, a avut loc marți după amiază, serviciul de ambulanță catalogând incidentul ca fiind unul major, soldat cu mai multe victime, scrie The Guardian.

Potrivit
dailymail.co.uk., locuitorii din zonă au auzit explozia și au simțit pământul tremurând sub ei.

Mai multe persoane ar fi fost rănite, iar o parte a clădirii s-a prăbușit. Cel puțin trei ambulanțe și un elicopter au ajuns la fața locului pentru a acorda îngrijiri victimelor. Potrivit unor surse, o persoană ar fi murit în incident.

The Guardian scrie că centrala urma să fie demolată în cursul acestui an, însă astăzi nu ar fi fost planificată vreo activitate în acest sens la centrala. Incidentul a avut loc în zona A a centralei, instalație închisă în luna martie a anului 2013. În imediata apropiere însă există zona Didcot B, încă activă.




”Sunt îngrijorat în legătură cu evenimentele de la centrala din Didcot. Mă rog pentru muncitorii de acolo și familiile lor”, a scris pe Twitter ministrul englez al Culturii,
Ed Vaizey.



×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close