Antena 3 CNN Actualitate Extremiştii maghiari au fost ovaţionaţi de sute de tineri. Insula Secuiască, un festival organizat pe banii românilor

Extremiştii maghiari au fost ovaţionaţi de sute de tineri. Insula Secuiască, un festival organizat pe banii românilor

Extremiştii maghiari au fost ovaţionaţi de sute de tineri. Insula Secuiască, un festival organizat pe banii românilor
Sursa foto: Foto: www.allpics4u.com
29 Iun 2012   •   14:35

Prima zi a controversatului festival Insula Secuiască a fost marcata de violenta verbală şi mesaje extremiste. Evenimentul a fost organizat din bani publici la Târgu Secuiesc de extremiştii maghiari din Grupare a celor 64 de comitate, cu sprijinul Primăriei. La festival a cântat o formaţie interzisă în alte ţări. Cine nu a avut bani pentru biletul de intrare a avut posibilitatea să doneze sânge pentru accesul la festival.

Atmosfera extremistă a fost încălzită de trupa Karpatia, interzisă în Slovacia pentru mesajele de reîntregire a Ungariei Mari. Ura faţă de Tratatul de la Trianon, prin care România a redobândit Transilvania, a dominat prima zi a festivalului Insula Secuiască, organizat prin bunăvoinţa şi cofinanţarea primăriei Târgu Secuiesc.



Sute de tineri au asistat la festivităţile organizate de extremiştii maghiari de la HVIM. Pentru cei care nu au avut banii necesari, organizatorii le-au permis să plătească în sânge, prin donaţii voluntare.

Festivalul este organizat în tabăra Cătruşa, administrată de grupul "Gabor Aron". Directorul şcolii spune că tabăra nu este şcolară şi de aceea nu încalcă legea învăţământului, deşi regretă scandalul apărut în ultimele zile.

Aproape 4.000 de lei a costat închirierea taberei pentru trei zile, potrivit datelor oficiale.





×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close