Antena 3 CNN Actualitate Factura la încălzire, de peste două ori mai mare decât iarna trecută | Cât plătim pentru un apartament cu două camere, în București

Factura la încălzire, de peste două ori mai mare decât iarna trecută | Cât plătim pentru un apartament cu două camere, în București

Gigacaloria ar putea rămâne la prețul actual în această iarnă pentru bucureşteni.

de Andreea Cigolea    |    03 Oct 2022   •   09:47

Factura la încălzire va fi de peste două ori mai mare decât iarna trecută şi asta pentru că prețul gigacaloriei pentru populație a crescut la 1 aprilie 2022, de la 143 lei la 330 de lei fără TVA.

Astfel că, dacă iarna trecută plăteam încălzirea pentru o garsonieră în jur de 150 de lei, acum factura va ajunge în jur de 350 de lei, iar pentru două camere aproximativ de 700 de lei, iar pentru 3 camere va depasi 1000 de lei.

Într-o lună de iarnă, pentru încălzirea unei camere se consumă în medie o gigacalorie. Prețul real al gigacaloriei este de 860 de lei, diferența fiind plătită de primărie.

Șeful ELCEN asigură că prețul gigacaloriei se va majora dacă va crește şi cel la gaze. Prețul gigacaloriei la populație ar mai putea crește și dacă Primăria Capitalei micșorează subvenția.

Însă primarul general, Nicușor Dan, a declarat recent, de mai multe ori, că iarna aceasta prețul va rămâne la fel şi că bucureştenii nu vor suferi din această cauză.

×
Subiecte în articol: factura
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close