Antena 3 CNN Actualitate Familia înainte de toate! Străzile unei comune din Bacău, botezate după numele rudelor primarului

Familia înainte de toate! Străzile unei comune din Bacău, botezate după numele rudelor primarului

Familia înainte de toate! Străzile unei comune din Bacău, botezate după numele rudelor primarului
Sursa foto: Foto: www.a1.ro
30 Noi 2011   •   10:36
Familia este cel mai important lucru în viaţa unui om, iar primarul comunei Prăjeşti din judeţul Bacău ştie asta cel mai bine. Edilul pedelist, Eugen Antica, a decis că mai multe străzi din localitatea pe care o administrează să fie numite după neamurile sale pe care le consideră personalităţi, scrie Adevărul. Mai mult de zece străzi din comuna Prăjeşti vor purta numele neamurilor primarului Eugen Antica.

Aşa se face că strada pe care a locuit Petrache Antica, tatăl edilului, va purta numele Petrache. Strada Regina este viitorul nume al uliţei pe care a copilărit Regina Antica, bunica sa. Următoarele pe listă sunt strada Deleanu, numele bunicului matern şi strada Paulina care este numele soţiei şi a unei verişoare a edilului. Comuna va avea şi o stradă botezată Iancului, porecla altei verişoare.

Consilierii locali recunosc că au fost de acord cu ideea primarului Antica, însă spun că au accceptat propunerea doar ca să nu-l supere.

Primarul nu este singurul care va boteza străzi în comună. Aurel Frenţişor, actual consilier local, va locui cât de curând pe strada Frenţişor. Omul susţine că denumirea uliţei nu vine direct de la numele său, ci de la cel al bunicii sale, Ianoş Safta Frenţişor.

Nici fosta croitoreasa a satului nu va rămâne în anonimat. Maricica Biru, actual consilier local, va locui fix pe strada Croitoresei.

Nu este prima dată când Eugen Antica, primarul comunei Prăjeşti, atrage atenţia presei. Edilul este unul dintre cei acuzaţi că a dat mită pentru a trece Bacalaureatul. Procurorii spun că, în 2010, el a oferit conducerii şcolii din Podul Turcului suma de 2.000 de lei pentru a promova examenul cu brio. De altfel, primarul a recunoscut fapta dar a precizat că nu a fost vorba de mită. Banii ar fi fost oferiţi pentru "protocol".

Eugen Antica a intrat în istoria comunei ca fiind edilul care a construit o Primărie decapotabilă, după modelul Luvru. Mai exact, geamurile se deschid precum petalele unei flori. Nu numai că primarul a şocat cu excentricitatea sa, dar Curtea de Conturi a concluzionat că devizul final al lucrării a fost umflat şi că bugetul local al comunei a fost prejudiciat cu peste 230.000 de lei.
 


 

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close