Antena 3 CNN Actualitate Farmaciştii refuză comercializarea medicamentelor în supermarket-uri

Farmaciştii refuză comercializarea medicamentelor în supermarket-uri

Farmaciştii refuză comercializarea medicamentelor în supermarket-uri
06 Noi 2008   •   10:18

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu mai are de rezolvat încă o dispută cu farmaciştii. De această dată pentru că ar vrea să permită vânzarea medicamentelor în supermarket.
Reprezentanţii farmaciştilor sunt îngrijoraţi că medicamente care conţin codeină şi necesită anumite condiţii de depozitare s-ar putea vinde în centre comerciale, potrivit cotidianului Evenimentul Zilei.
Aceştia susţin că ministrul Sănătăţii intenţionează să ia măsura fără să ţină cont de faptul că medicamentele au un alt regim decât al unei mărfi obişnuite.
Deşi în celelate state europene este permisă comercializarea medicamentelor fără reţete în supermarketuri, în România acest fapt stârneşte reacţii negative din partea farmaciştilor.
În plus, reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor se tem că piaţa medicamentelor va fi afectată din cauza aplicării unor adaosuri mici la medicamente începând de anul viitor. Dacă în prezent adosul practicat de farmacii este de 9 până la maxim 30 de procente, de anul viitor ar putea scădea la cel mult 4%, sunt de părere specialiştii.
În replică, Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, susţine că nu intenţionează să dea un ordin care să permită vânzarea de medicamente fără reţetă prin supermarketuri şi i-a acuzat pe farmacişti de faptul că vehiculează lucruri neadevărate.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii
Parteneri
Bombă în dosarul generalilor: Pe cine a turnat Coldea la DNA
x close