Antena 3 CNN Actualitate O femeie din Arad a făcut COVID, s-a vindecat şi apoi a murit. Virusul, la fel de mortal şi după tratament

O femeie din Arad a făcut COVID, s-a vindecat şi apoi a murit. Virusul, la fel de mortal şi după tratament

Soartă cruntă pentru o femeie de 60 de ani din Arad, angajată a Direcţiei de Asistență Socială Arad. Femeia s-a îmbolnăvit de COVID, a reuşit să treacă peste boală după ce a primit tratament de specialitate, dar, în final, a decedat, din cauza complicaţiilor.

O femeie din Arad a făcut COVID, s-a vindecat şi apoi a murit. Virusul, la fel de mortal şi după tratament
de Claudia Popovici    |    30 Noi 2020   •   19:45

Povestea Elenei Benko, o femeie de 60 de ani din Arad, angajată a Direcţiei de Sănătate Publică, i-a şocat pe toţi colegii de muncă şi pe toţi prietenii de familie.

În urmă cu o lună, aceasta a acuzat o răceală puternică, ce s-a dovedit a fi infecţie cu SARS-Cov-2, virusul care a adus atâta necaz în întreaga lume.

Elena a urmat protocolul ca la carte. S-a izolat la domiciliu, odată ce i-a fost confirmată boala şi a început tratamentul, aşa cum i-a fost indicat de către medicul de familie.

Doar că starea ei s-a înrăutăţit în doar o săptămână, aşa că a cerut ajutor la 112. În cele din urmă s-a internat în spital.

Din nefericire, noul coronavirus i-a afectat extrem de tare plămânii. În spital, a ajuns pe o secţie de terapie intensivă, unde medicii i-au administrat cel mai puternic tratament împotriva COVID.

După două săptămâni, testarea a relevat că scăpase de virusul ucigaş. Doar că starea ei de sănătate nu se îmbunătăţise deloc. Ba dimpotrivă, se simţea din ce în ce mai rău, notează jurnaliştii de la aradon.ro.

Femeia a rămas în continuare internată în spital şi după ce a scăpat de COVID

Din păcate, urmele lăsate de virusul SARS-Cov-2 în organism au fost prea mari, pentru ca Elena să mai poată supravieţui. Luni dimineaţa, aceasta a intrat în stop-cardiorespirator şi, în ciuda tuturor eforturilor medicilor de la Terapie Intensivă, femeia a decedat.

“Vestea pe care am primit-o în această dimineață ne-a întristat și ne este tare greu să o acceptăm, colega noastră Elena Benko s-a stins, lăsând în urmă durere si tristeţe.

Cu greu ne găsim cuvintele în aceste momente în care știm că un om minunat, o colegă pe care te puteai baza intotdeauna nu mai este și nu va mai fi niciodată. Drum lin către stele, dragă Elena! Colectivul Direcției de Asistență Socială Arad este alături de familia îndoliată căreia îi transmite sincere condoleanțe!”

– a scris, luni dimineață, pe Facebook, directorul DGASPC Arad, Oana Pârvulescu.

Drama prin care a trecut Elena nu este unică. În urmă cu doar două săptămâni o colegă de-a ei a avut aceeaşi soartă. În decurs de doar două săptămâni, aceasta şi alţi patru membri ai familiei au murit, infectaţi cu SARS-Cov-2-

 

×
Subiecte în articol: Arad
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close