Deși era confirmată cu COVID, o femeie din Arad umbla fără mască prin oraș. Jandarmii au găsit-o când se pregătea să infecteze alte zeci de persoane

de Dan Gabor    |    06 Noi 2020   •   18:00
Deși era confirmată cu COVID, o femeie din Arad umbla fără mască prin oraș. Jandarmii au găsit-o când se pregătea să infecteze alte zeci de persoane Pixabay.com

O femeie de 52 de ani, diagnosticată cu Covid-19, a fost prinsă vineri de jandarmii din Arad în timp ce se plimba prin oraș fără mască de protecție. Mai mult decât atât, aceasta se pregătea să urce într-un tramvai unde ar fi putut să infecteze alte zeci de persoane.

Pentru că nu purta mască, jandarmii i-au cerut femeii să se legitimeze pentru a o sancționa. Femeia însă a refuzat să le dea acestora datele de identitate.

„După ce i-a fost adus la cunoștință faptul că va fi condusă la sediul Poliției pentru stabilirea identității, aceasta a cedat și le-a oferit jandarmilor datele solicitate. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit faptul că pe numele persoanei în cauză există o alertă de tip suspiciune persoană infectată cu coronavirus, drept urmare s-a luat legătura cu Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad, pentru confirmarea alertei. Conform autorității respective, femeia este declarată pozitivă la virusul SARS Cov-2 și figura în izolare la locul declarat, în perioada 24.10 – 06.11.2020”, a transmis Jandarmeria Arad.

Femeia a fost amendată cu 2.000 de lei, pentru nerespectarea perioadei de izolare, iar jandarmii au întocmit pe numele femeii acte de sesizare pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

x close