Antena 3 CNN Actualitate Șocul unei femei când a ajuns pe plaja din Mamaia: ”Mă simt ca bogătașii!”

Șocul unei femei când a ajuns pe plaja din Mamaia: ”Mă simt ca bogătașii!”

Mamaia și Delta Dunării, două dintre cele mai cunoscute destinații pentru sezonul estival, acum sunt parcă uitate de români. Prețurile exorbitante, gălăgia construcțiilor şi clădirile părăsite sunt doar câteva dintre motivele pentru care turiștii evită să își petreacă concediile în locurile în care cândva, cu greu găseai un loc de cazare. Proprietarii de terase sunt si ei disperați si spun că sunt zile în care nu le trece nimeni pragul.

Șocul unei femei când a ajuns pe plaja din Mamaia: ”Mă simt ca bogătașii!”
de Laura Dinu    |    13 Iul 2022   •   10:56

S-au dus vremurile când stațiunile de pe litoral erau pline de turiști. Acum, în Mamaia bate vântul printre șezlongurile care rămân goale indiferent de oră. 

O femeie a postat pe Tik Tok două clipuri în care arăta că plaja este goală, chiar și în weekend. 

"Mamaia, iulie 2022, sâmbătă, ora 10:00. Mă simt ca bogătașii, parcă am plajă privată. Și la fel e și la hotel, la piscină, am fost singură!", comentează femeia în timp ce filmează. 

@thubtensaldron ?‍♀️?‍♀️?‍♀️La preturile care sunt pe aici, au ramas doar bogatii si cei cu tichete de vacanta, asa ca mine!?‍♀️?‍♀️#mamaia #litoralulromanesc ♬ sunet original - Thubten Saldron

”Ce să vă zic... Plaja goală, sezlonguri goale. Atenție la picioare că, de când au refăcut-o, sunt numai scoici pe aici! Un metru de nisip până lângă apă!”, continuă femeia într-un alt clip.

@thubtensaldron #mamaia #litoralul ♬ sunet original - Thubten Saldron

Iar comentariile nu au întârziat să apară.  

“Cel mai scump litoral din toată Europa....daca exclud România și mă duc în cea mai scumpă stațiune, tot plătesc mai puțin”, a comentat un bărbat. 

“Anul trecut am luat 4 nopți cu 700 de lei in Eforie Nord si acum costa 2180 de lei pentru 3 nopți. Si vorbesc de același hotel! Trist, dar adevărat”, a adăugat o altă persoană. 

Turiștii sunt dezamăgiți nu doar de prețurile mari, dar și de condițiile pe care le oferă litoralul românesc.  

”Am găsit o Mamaie neîngrijită, părăsită, clădiri abandonate, mizerie multă, în orice caz nu o stațiune de renumele ei. 

Prețurile sunt destul de mari, dar văd că în continuare se construiește, se lucrează pe timpul sezonului estival ceea ce este îngrijorător pentru că omul vine să se relaxeze, să se odihnească şi la 7 dimineața încep lucrări la hotelurile care sunt în construcție, ceea ce mi se pare total anormal”, povestește un bărbat.  

”Cauzele sunt multiple acum, nu știu ce să spun care e fix cauza adevărată, dar părerea mea e că oamenii au început să-şi ţină banii, să fie mai chibzuiți, vin doar în weekend-uri, nu-și mai iau sejururi lungi pentru că nu știu ce îi așteaptă”, spune și Răzvan Chițan, operator plajă. 

Și terasele sunt goale iar proprietarii nu știu ce să mai facă să își țină afacerile deschise. Sunt zile in care în unele localuri nu intră nimeni şi asta se întâmplă chiar şi în weekend. De vină ar fi politica prețurilor majorate pe care acum hotelierii o regretă”.

Nici în Delta Dunării lucrurile nu stau mai bine. Față de anul trecut, numărul turiștilor a scăzut cu 14%. Mulți dintre români preferă să meargă în destinații din afara ţării. 

×
Subiecte în articol: Mamaia
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close