Antena 3 Actualitate Fifor, despre interceptarea unui bombardier rusesc deasupra Mării Negre: ”Suntem pregătiți”

Fifor, despre interceptarea unui bombardier rusesc deasupra Mării Negre: ”Suntem pregătiți”

27 Iul 2018   •   14:46
Fifor, despre interceptarea unui bombardier rusesc deasupra Mării Negre: ”Suntem pregătiți”

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, vineri, referitor la interceptarea unui bombardier rusesc deasupra Mării Negre că acesta ”nu este un lucru nou”, astfel de situaţii apărţnd ”frecvent”. 

Fifor afirmă că de aceea există poliţie aeriană, pentru că nu este vorba doar despre spaţiul României, ci dedspre spaţiul NATO pe care ”suntem pregătiţi” să-l apărăm.

Ministrul Mihai Fifor a fost întrebat, vineri, la Sibiu, despre interceptarea unui bombardier rusesc deasupra Mării Negre şi a precizat că nu este ceva nou.

”Nu este un lucru nou ce s-a întâmplat. Astfel de lucruri apar frecvent, tocmai de aceea există poliţie aeriană care se face de pe Mihai Kogălniceanu. Acolo sunt colegii noştri britanici care operează cu cele patru Typhoon-uri. Alături de ele sunt şi forţele române care execută misiunile de poliţie aeriană. Este, dacă vreţi, o formă de manifestare a Federaţiei Ruse cu care noi ne-am obişnuit, în ultimă instanţă sunt provocări la care NATO răspunde aşa cum se întâmplă de fiecare dată cu aceste misiuni de poliţie aeriană. Nu discutăm doar despre spaţiul românesc, discutăm de spaţiul NATO şi pentru asta suntem pregătiţi să apărăm acest spaţiu”, a spus ministrul, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: interceptare Marea Neagrã

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close