Antena 3 CNN Actualitate Fii la putere! Supranumit Regele Naiului, Gheorghe Zamfir cucereşte aplauzele întregii planete

Fii la putere! Supranumit Regele Naiului, Gheorghe Zamfir cucereşte aplauzele întregii planete

Fii la putere! Supranumit Regele Naiului, Gheorghe Zamfir cucereşte aplauzele întregii planete
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Iul 2015   •   14:59

Fii la putere! Antena 3 este aici, chiar la tine în oraş! Timp de două săptămîni, toate vedetele noastre au străbătut ţara cu caravana Antena 3.

La 10 ani de la înfiinţarea postului nostru, cei mai cunoscuţi ziarişti din România v-au intrat în casă nu doar prin intermediul televizorului.

Astăzi, colegii noştri Mircea Badea, Mugur Ciuvică, Nadina Cîmpean şi Cătălina Porumbel merg la Târgovişte. Lor li se vor adăuga nelipsiţii Rache şi Cristache, şi puteţi sta de vorbă cu ei pe platoul Prefecturii, de la ora 17.

Nu ezitaţi să faceţi selfie-uri pe care mai apoi să le postaţi pe pagina de facebook Antena 3 România. Fii la putere!

În 50 de ani de carieră, Gheorghe Zamfir a devenit cel mai iubit şi cunoscut naist din lume. Regele Naiului are sute de milioane de discuri vândute la nivel mondial şi s-a aflat pe scenă alături de cei mai mari artişti ai planetei.  Maestrul povesteşte cu drag de anii copilăriei, atunci când învăţa tainele muzicii în localitatea natală din judeţul Dâmboviţa.

Supranumit Regele Naiului, Gheorghe Zamfir a reuşit să cucerească aplauzele întregii planete. A introdus naiul în toate stilurile şi genurile muzicale, revoluţionând sunetul la scară mondială. A vândut peste 120 milioane de discuri în întreaga lume şi are peste 160 de discuri înregistrate, palmares care nu a fost realizat de niciun român până în prezent.

Gheorghe Zamfir s-a născut în Găeşti, judeţul Dâmboviţa. La şapte ani cânta la mandolină, iar la nouă ani intrumentul preferat era acordeonul. La 14 ani, tatăl său în înscrie la Școala de muzică nr. 1 din Bucureşti cu gândul de a studia acordeonul. Acolo în întâlneşte pe maestrul Fănică Luca.

După un trimestru de studiat naiul, elevul Gheorghe Zamfir reuşeşte să-i depăşească pe ceilalţi colegi ai săi şi primeşte de la profesorul Fănică Luca un nai doar pentru el.

De atunci, maestrul Zamfir studiază în fiecare seară la instrumentul care l-a consacrat.

Gheorghe Zamfir a împlinit anul trecut 50 de ani de carieră.

×
Subiecte în articol: Fii la putere gheorghe zamfir
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close