Antena 3 CNN Actualitate "Fiii satului" au readus sărbătoarea în comuna Romos din Hunedoara

"Fiii satului" au readus sărbătoarea în comuna Romos din Hunedoara

Manifestare de suflet în comuna hunedoreană Romos, unde "Fiii satului" au revenit acasă de pe meleaguri străine. Bucuria revederii şi momentele speciale pregătite de primăria comunei au transformat evenimentul într-o adevărată sărbătoare.

"Fiii satului" au readus sărbătoarea în comuna Romos din Hunedoara
Sursa foto: Facebook | Pop Cristina
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Aug 2022   •   13:24

În comuna hunedoreană Romos, de la poalele munţilor Orăştiei, "Fiii satului" s-au întors acasă pentru a-şi revedea familiile şi a petrece ca în niciun alt loc din lume.

Printre cele mai cunoscute personalităţi din Romos, care au făcut cinste localităţii, se numără criticul şi istoricul literar Ion Dodu Bălan, profesorul universitar Nicolae Stăncioiu, fondatorul Institutului Inimii din Cluj, care îi poartă numele acum, sau profesorul Nedelea, asistentul maestrului emerit al artelor, Corneliu Baba.

"Datoria noastră este să ne respectăm înaintaşii. Au fost patru titluri de cetăţean de onoare post-mortem, iar unul am zis să fie şi în viaţă. Să îi onorăm şi pe cei care sunt", a declarat

Dupa acordarea distincţiilor, cei adunaţi la eveniment au depănat amintiri, bucurându-se de preparate culinare româneşti şi de un spectacol folcloric pe cinste.

Autorităţile locale anunţă că această sărbătoare va fi organizată an de an.

×
Subiecte în articol: Romos Hunedoara
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close