Antena 3 CNN Actualitate Firma care s-a dat drept ANL iese la atac

Firma care s-a dat drept ANL iese la atac

Firma care s-a dat drept ANL iese la atac
14 Noi 2008   •   19:48

ANL, firma privată cu nume asemănător cu al ANL-ului de stat iese la atac. Reprezentanţii firmei Antrepriza Nouă pentru Construcţii spun că ANL-ul lor a fost înfiinţat cu cinci ani înaintea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe şi acuză voalat agenţia că a împrumutat numele de la ei.
ANL-ul, să-i zicem privat, este o firmă care are sediul principal în Iaşi şi care se ocupă de reabilitarea termică a locuinţelor. Oferă acest serviciu gratuit dacă asociaţiile de locatari renunţă la terasele de bloc sau dacă le permit să afişeze bannere publicitare.
Reprezentanţii firmei spun că ANL-ul lor a fost înfiinţat cu cinci ani înaintea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. ?Noi cu cine vorbim despre asociaţii de proprietari, noi niciodată nu spunem că suntem ANL-ul. Spunem că suntem o firmă privată. Din coincidenţă ne numim tot ANL?, spune Sergiu Fecioru, angajat Antrepriza Nouă pentru Construcţii.
Joi, când reporterii Antenei 1 s-au dat drept reprezentanţii unei asociaţii de proprietari, n-a fost chiar aşa. Inspectoratul de Stat în Construcţii a început o anchetă în acest caz.
?Din aprecierea noastră se poate trage concluzia că este vorba de înşelăciune premeditată, deci ar fi de domeniul altor instituţii ale statului să analizeze impicaţiile legale. Motiv pentru care se va solicita şi IGP verificarea legalităţii acestei societăţi?, a declarat Adiarn Balaban, director Direcţia Control Intern, Inspectoratul de Stat în Construcţii.
Până acum ANL-ul privat a reabilitat termic un singur bloc din apropierea Capitalei, la Fundulea.
Citiţi şi: O firmă s-a dat drept ANL pentru a obţine baza de date a asociaţiilor de locatari din Capitală
Observator

×
Subiecte în articol: anl
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close