Antena 3 CNN Actualitate Firma lui Radu Berceanu, principalul furnizor de elemente din fibră de sticlă pentru trenurile de metrou

Firma lui Radu Berceanu, principalul furnizor de elemente din fibră de sticlă pentru trenurile de metrou

Firma lui Radu Berceanu, principalul furnizor de elemente din fibră de sticlă pentru trenurile de metrou
27 Iul 2009   •   18:23

Firma ministrului transporturilor, Radu Berceanu este principalul furnizor de elemente din fibră de sticlă pentru trenurile de metrou şi automotoarele CFR, scriu jurnaliştii de la Săptămâna Financiară. AVI, firma patronată de Berceanu, furnizează diverse produse unor companii mari care, la rândul lor fac afaceri cu statul. Mai exact cu Metrorex şi CFR, societăţi aflate în subordinea Ministerului Transporturilor.

Firmele Bombardier, Alstom şi Siemens - prin societatea Astra Vagoane Călători - au contracte importante cu Metrorex şi CFR.

Compania ministrului Radu Berceanu, AVI, livrează celor trei companii elemente din fibră de sticlă, scaune, plafoane de interior şi alte componente pentru ramele de tren sau de metrou, scriu jurnaliştii de la revista Săptămâna financiară. În urma contractelor derulate în ultimii 7 ani cu cele trei firme, AVI, a încasat peste 700 de milioane de euro. Jurnaliştii de la Săptămâna Financiară mai spun că pentru majoritatea contractelor nu s-a făcut licitaţie, ci au fost atribuite prin selecţii de oferte.

Ministrul Berceanu are o explicaţie foarte simplă. Prin intermediul consilierilor lui, susţine că toate contractele au fost semnate şi au intrat în vigoare în perioada în care Radu Berceanu nu se afla la conducerea ministerului.

Fostul şef de la Transporturi, Ludovic Orban este de altă părere. Acestea le-a spus celor de la Săptămâna Financiară că i-a transmis actualului ministru în mai multe rânduri că afacerile sale sunt total imorale, chiar dacă ilegalitatea lor este greu de dovedit.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Radu Berceanu
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close